Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin, Gündemi Sarsacak Yazılar

Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin, Gündemi Sarsacak Yazılar

Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin, Gündemi Sarsacak Yazılardan Oluşan 4. Sayısı Çıktı

Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin, Gündemi Sarsacak Yazılardan Oluşan 4. Sayısı Çıktı

 "Bir Padişahın Bağış Defteri "

Derginin takdim yazısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Darülaceze Meclisi Başkanı Fatma Şahin, dünyada özellikle Suriye dramının aileleri nasıl vurduğunu ve bunun yürekleri nasıl kahr-u perişan ettiği üzerinde duruyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı ve Darülaceze Meclisi ikinci Başkanı Ahmet Zahteroğulları da takdim yazısında insan, şefkat ve şükür üzerinde durarak bütün dünyayı bir aileden ibaret gören bir küresel düşüncenin sosyal hizmet perspektifinden bahsediyor.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ise takdim yazısında tarihe not düşmenin öneminden bahsederek Sultan II. Abdülhamid Han’ın Darülaceze’nin kuruluşunda yaptığı bağışların listesinden oluşan 132 sayfalık bir defterin içeriğini konu ediniyor ve bunun Darülaceze Yayınları tarafından basılacağının müjdesini veriyor.

Kapak konusu da olan “Padişah’ın Bağış Defteri” yıllardır saklı kalan Şefkatli Sultan’ın ince ruhunu yansıtıyor. Araştırmacılar için bulunmaz bir fırsatı sunarak tarihe not düşüyor.

Bâb-ı Şefkat dergisi, muhtelif makaleleriyle de zengin bir birikim sunuyor.

Prof. Dr. Mim Kemal Öke, makalesinde Darülaceze’nin babasının II. Abdülhamid olduğunu vurgulayarak onun mücadelesinden, insan olarak sosyal duyarlılığından, ona karşı çıkışların kimler olduğundan bahsediyor.

Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İskender Pala yazısında “Hayâdan öte hayat, esası bozuk günce” sözü etrafında okuru bir edebiyat deryasında gezdiriyor.

Yazar Nevzat Özkaya makalesinde Tarihî bir iyilik kurumu olarak Darülaceze’nin kuruluş sürecini ve bugün yaptığı zengin içerikli faaliyetlerinin envanterini çıkarmış.

Yazar Yusuf Tosun ise yazısında edebi bir dille Necip Fazıl Kısakürek’in “Ağlayabilseydiniz ağlayabilirdiniz” sözü etrafında ağlatanın da güldürenin de Allah olduğunu söylüyor.

Uygulamalı Gerontolog Dr. Şerif Esendemir makalesinde Türkiye’de yeni olan uygulamalı yaşlılık biliminin, uygulamalı gerontolojinin, tarihi arka planını vererek bunun İslam dünyasındaki ilk temsilcilerinin izini sürmüş.

Marmara Üniversitesi’nden Gamze Emre, büyüklerimize en az onların bize verdikleri kadar değer vermemiz gerektiğini söylüyor.

Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Danışmanlık Bölümü’nden Esra Kütük yazısında katıldığı Darülaceze’nin piknik gezisinden izlenimler aktarmış.

Darülaceze Gönüllüsü Rabia Christine Brodbeck, burada kalan bir sakinin hayatını konu alarak ibadet coşkusunu dile getirmiş.

Araştırmacı yazar Nermin Taylan, ihtiyaç sahiplerini kalbiyle kucaklayan öksüz padişahı anlatıyor.

Bâb-ı Şefkat Dergisi bir yandan dünyanın bir ucundan Dr. Laura M. Wolfe ve Prof. Dr. Stanley R. Ingman’ın ABD’de yaşlıların hastaneye yeniden yatış meselesi ve yansımalarına ele alan yazılarına yer verirken, öte yandan editör Fatih Dalgalı’nın 1925’te İstanbul Şehremaneti Mecmuası’nda yayınlanan Darülaceze üzerine tarihî bir yazıya yer veriyor.

Diğer sayılarda olduğu gibi bu sayıda da etkinliklere, kitap tanıtımlarına, basında Darülaceze’nin yerine ve ziyaretçi notlarına yer veren dergi çok konuşulacak gibi görünüyor.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.