AGİD İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ı ağırladı

AGİD İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ı ağırladı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Bu süreçte Hükümetle omuz omuza olacağız”

Adıyaman Genç İşadamları Derneği (AGİD), İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ı ağırladı. Girişimciliği ve başarıyı özendirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Yılın İşadamı ve Yılın Genç Girişimcisi’ ödül töreninde konuşan İbrahim Çağlar, 2013 yılı Türkiye ekonomisini değerlendirerek,  17 Aralık operasyonunun ekonomiye olan etkileriyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan ve çok sayıda işadamı katıldığı program kokteyl ile başladı.

AGİD Başkanı Ural “Ekonomi dünyasının önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyoruz”

Sultangazi Belediyesi 50.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programın açış konuşmasını AGİD Başkanı Ahmet Ural yaptı. Ural, amaçlarının, yeni girişimcilerin sayısını artırmak olduğunu belirterek, başta İTO Başkanı İbrahim Çağlar olmak üzere tüm davetlilere teşekkür etti.

Çağlar, “Adıyamanlı genç işadamlarını kutluyorum”

AGİD Ekonomi panelinde konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 2013 yılını değerlendirerek, “İTO’da değerli Adıyamanlı işadamları kardeşlerimle birlikte çalışıyoruz. AGİD yönetimi bizi ziyaret ettiğinde, onları çok heyecanlı, üretken ve gayretli gördüm. Güzel çalışmalar yaptığını görüyorum ve onları kutluyorum. Bizler de İTO olarak tüm genç girişimcilerimize kapımızın her zaman açık olduğunu, bizlere mutlaka projeyle gelmelerini belirtmek istiyorum. Gücümüz yettiği kadar onları desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Türkiye ekonomisi hala dimdik ayakta”

17 Aralık operasyonlarının devlete verdiği zararla birlikte iş adamlarının da büyük zarar gördüğünü ve hiç hoş bir tablo olmadığını vurgulayan Çağlar, “17 Aralık operasyonunu gerçekleştirenler, zannettiler ki, devleti kaosun içerisine sokarız ve Türkiye bu kaostan kurtulamaz, düşüncesine sahipti. Ekonomik olarak milyarlarca dolar kayba rağmen Türkiye dimdik ayakta durabiliyor. Bu operasyonu yapanlar hiç iyi bir şey yapmadı. Hükümetin gücüne varamadılar. Bu sıkıntılı süreçte, hükümetle beraber olacağız, omuz omuza birlikte hareket edeceğiz. Ülkemizin, iş dünyamızın geleceği için bunu yapmalıyız. ” dedi.

“Süreç 30 Mart seçimlerinde sona erer”

Dünyada artık savaşların topla, silahla değil ekonomik güçle yapıldığını belirten Çağlar, 17 Aralık operasyonları için şu mesajı verdi: “Bu sürecin zarar verdiğini hepimiz yaşıyoruz. Ancak 30 Mart seçimlerinde bu sürecin bitmesini bekliyoruz. Bitmezse iş dünyası olarak bizim bitirmemiz gerekiyor. Hızla yükselen ekonomimizi canlı tutmak, iş dünyamızın moralini bozmamak hepimizin aslı görevidir.”

“Mutlaka istişare edin”

Katılımcıların sorularına da yanıt veren İbrahim Çağlar, “Başarılı bir işadamı olmak için mutlaka işinizi sevmelisiniz. İşinize konsantre olmalısınız. Her türlü engeller çıkabilir, krizler yaşayabilirsiniz. Daha fazla çalışmalı ve yılmamalısınız. Ve  mutlaka önemli konuları, işlerinizi istişare etmelisiniz. İstişareyi asla ihmal etmemelisiniz.” diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

“İTO istişare toplantısını Adıyaman’da yapacağız”

Yılda iki kez genel istişare toplantıları yaptıklarını belirten İbrahim Çağlar, “AGİD Yönetimi bizleri ziyaretlerinde, Adıyaman’ın huzurlu bir kent olduğunu, mutlaka iş adamlarının Adıyaman’ı görmeleri gerektiğini belirterek davette bulundular. Biz de konuyu ilgili kurulda değerlendirdik, istişare ettik. Bir toplantımızı Adıyaman’da yapmaya karar verdik. Bu şekilde Adıyaman’ı ziyaret edip, oradaki iş dünyasıyla da buluşmuş olacağız.” Diyerek Adıyamanlılara müjdeyi verdi.

Altunay, “Adıyamanlılarla güçlü bir bağımız var”

İstanbul’da nüfus olarak Adıyamanlılar’ın Sultangazi’de önemli bir yere sahip olduklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da AGİD’i kutlayarak şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden beri her zaman Adıyamanlı kardeşlerimle bir arada olmaya çalıştık. Onları her iş alanında önemli işler yaptıklarını görüyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimin yanımızda büyük itibarı var. Bizler de elimizden geldiği kadar onların yaptıkları etkinliklere katkı sunmaya çalışıyoruz. Adıyamanlı Genç İşadamlarını da böyle üst düzey etkinlikler yaptıkları için kutluyorum.”

Bayhan, “Her zaman genç kardeşlerimizin yanındayız”

Adıyamanlılar Federasyonu Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da yaptığı konuşmada, AGİD’in yaptığı tüm etkinliklerde destek olduklarını belirterek, her zaman gençlerin yolunu açmaya çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Yılın İşadamı ödülüne layık görülen İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve Yılın Genç Girişimcisi ödülüne layık görülen EMAN Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eman’a plaketleri takdim edildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.