İsveçli çocukların namaz merakı

İsveçli çocukların namaz merakı

İslamiyet hakkında merak ettiklerini öğrenen , İsveçli çocuklar örnek olarakda uygulamalı namaz kıldılar...

İsveç’in Göteborg şehrinde Tången okulunda eğitim alan ilk okul öğrencilerinden oluşan 25 kişilik grup, Göteborg Diyanet Camisini ziyaret ederek İslamiyet hakkında geniş bilgi aldılar.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İki öğretmen ve bir valininde katıldığı ziyarette, Diyanet camii görevlisi Recep Toraman ziyaretçilere İslamiyet hakkında özet bir sunum yaptı.

Misafirlerin isteği doğrultusunda görevli Recep Toraman Kur’an tilaveti ve ezan okurken, misafirlerde okunan ezan ve Kur-an tilavetini büyük bir dikkatle dinledikleri gözlendi.

Cami yönetim Kurulu üyesi Faruk Kirdiş ve dernek görevlisi Müberra Toraman’ın da hazır bulunduğu programda İslamiyet’in ibadet forumlarını merak eden talebelere iki rekat örnek bir namaz kılındı.

Gösterilen namazın akabinde öğrenciler beraberce aynı ibadeti tekrar etme taleplerini bildirince; öğrenci, veli ve öğretmenlerden oluşan grupla beraber cemaatle namazın nasıl kınlanacağı gösterildi.

Camide koşup oynama fırsatı bulan talebelerle ziyaretin sonrasında çekilen hatıra fotoğraflarının ardından karşılıklı gönül alıcı sözlerle vedalaştı.

  okul_6.jpg

 

okul_3.jpg

bvb.jpg

pop.20120420001642.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.