Antikapitalist Müslüman Gençler 1 Mayıs'ta

Antikapitalist Müslüman Gençler 1 Mayıs'ta

1 Mayıs kutlamaları kapsamında Fatih Camii’nde buluşan “Anti Kapitalist Müslüman Gençler” grubu büyük ilgi gördü. İhsan Eliaçık adlarına açılan bir pankartı kabul etmedi.

Aralarında hareketin sözcüsü İhsan Eliaçık ve Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup,  kazalarında hayatını kaybeden işçiler için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

“Kapitalizmle Mücadele Korteji” adlı kortej oluşturan grup, daha sonra Taksim’e doğru yürüşe geçti.

"Mülk Allah'ındır" pankartı açan grup, “Malda yalan mülkte yalan”, “Asgari ücretle işçi çalıştıranın vay haline”, “Başörtüsüne şartsız özgürlük”, “Dünya malı dünyada kalır”, "Muhammed'den Musa'ya önderlere bin selam" ve "İnsan için emeğinden başkası yoktur" dövizleri taşıdı.

Gösteriye katılanlardan biri, “Emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, AVM ve şantiyelerde ölen kimsesiz işçilerin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Onurlu bir mücadele içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu ilk oluyor, devamı gelecek” dedi.

"İNŞALLAH SOSYALİZM GELECEK BİZİM DEĞİL"

Grup Fatih Camii'nde çıkarken açılan bir pankart ise tepki çekti. "İnşallah Sosyalizm Gelecek" yazılı dövizi bir çok internet sitesinde manşet olurken hareketin sözcüsü Prof. Dr. İhsan Eliaçık ÜLKE TV'nin canlı yayınında, "İnşallah Sosyalizm Gelecek yazılı döviz bizim grubumuz ait değil. Bizim gençlerimiz 12 tane pankart hazırladı ve yan taraflarında "Kapitalizmle Mücadele Korteji" logosu var. Onun dışındakiler provokasyondur, bu söylem bizi temsil etmiyor" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.