10 bin liralık krediyi hangi çiftler alacak?

10 bin liralık krediyi hangi çiftler alacak?

Fatma Şahin, yeni evlenecek çiftlere verilecek 10 bin TL'lik krediyle ilgili hazırlanan düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni evlenecek çiftlere verilmesi öngörülen devlet kredisi konusunda sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Fatma Şahin, konunun henüz tasarı halinde olduğunu ve netleşmediğini söyledi.

Krediden yaralanacak çiftlerin yaşlarının 18-24 arasında olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak” dedi.

Verilecek kredinin 4 yılda geri ödeneceğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: “Kredi tutarı en fazla 10 bin TL olacak, kredi vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak.”

Çocuk sahibi olunması durumunda taksitlerin öteleneceğini de belirten Şahin, “Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunması durumunda kredi geri ödeme taksitleri 1 yıl süreyle ötelenecek” ifadelerini kullandı.

Fatma Şahin, çiftlerden birisinin yetim olması ve devlet yurtlarında kalmış olması durumunda ise kredinin 2 yıl ödemesiz olmak üzere toplam 5 yılda geri ödeneceğini dile getirdi.

yazete.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.