10 milyon 600 bin tablet dağıtılacak

10 milyon 600 bin tablet dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Projesi programında "FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz" dedi. 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtılacağını açı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtım törenine katıldı. Erdoğan, "FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı yine öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi, Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak. Bugün teslim edilen 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Tabletlerimiz piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip.

- Tarihimizin her döneminde diğer toplumlara örnek olmuş değerlerimiz ve ariflerimiz vardır. Bizde bu nedenle önceliklerimizin başına eğitimi aldık milli bütçenin yarısını eğitime ayırdık zira eğitim olmadan bir şey olmaz dedik. Dört temel taş olarak eğitim, sağlık, adalet emniyet dedik.

- Çocuklarımıza ücretsiz olarak kitap verdik eğitime önem verdiğimiz için eski Türkiye'de bırakın ücretsiz olmasını kitap dahi bulamıyordunuz.

- Eğitimde 4+4+4 sistemine geçerek darbe dönemi adaletsizliklerine,katsayı zulmüne son verdik. Ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bu bir yarış, ayrım yapmaya kimsenin hakkı yok. Kılık kıyafeti serbest bıraktık. Şimdi bu engeller kalktı. İki çocuğumda başörtülü oldukları için Türkiye'de okuyamadı erkek evladım yüksek puan almasına rağmen burada okuyamadı ve yurt dışına gitti. Bütün gençlerimizin önünü açmaya mecburuz başarı burada gizlidir.

- Hukuk ve adaletten, Kuran ve siyer öğrenimine kadar pek çok yeni dersi müfredata ekledik bir nesil tarihini, dinini neslini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur.

- Bizler bu konuda rahatız tabi atılması gereken daha çok adımlar var eleştiri noktasında sıkıntımız yok. Fatih Projesi sona erdi diyorlar madem sona erdi bugün dağıtılan 700 bin tablete ne diyeceksiniz. 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarın ihalesi yapıldı buna ne diyeceksiniz? Dert ne biliyor musunuz? Siyaseti düzgün yaparsanız ülke de kazanır millet de kazanır. Siyaseti çirkin yaparsanız ülke de kaybeder millet de kaybeder.

- Bu gençlik elinde pala ve silahla dolaşan bir gençlik olmayacak elinde kitap, tablet, kalem ile dolaşan bir gençlik olacak. Bizim zamanımıza kitap kalem bulmak zordu ama ideallerimiz vardı. Bugünlere bu ideallerle geldik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.