10 Ocak İdareciler Günü

10 Ocak İdareciler Günü

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ’10 Ocak İdareciler Günü' Münasebetiyle Bir Mesajı Yayımladı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ’10 Ocak İdareciler Günü' Münasebetiyle Bir Mesajı Yayımladı

"10 Ocak 1971 tarihinde Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Tarihten günümüze idarecilerimiz, Cumhuriyetimiz ve onun temel değerlerinin yılmaz bekçileri olarak, memleketin her köşesinde, büyük bir sorumluluk anlayışıyla vazifelerini icra etmiş, birçok hizmete imza atmışlardır.

Devlet geleneğimiz ve çağdaş yönetim anlayışımız ile günümüzde, vatandaşlarımızın ‘devlet’ olarak nitelendirdiği mülkî idare makamı; temsilde, hizmette, ihtiyaçta ve daha birçok alanda vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabildiği bir gönül kapısıdır.

Vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kamu adına ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak Mülki İdare Amirlerinin görev ve sorumluluklarının gereğidir. Bu özellikleriyle Mülki İdare Amirleri, vatandaşlarımızın güvenliği ile mutluluk ve huzuru için hizmet eden kilit bir görev üstlenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; görevi başında şehit olanlar başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş fedakâr idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, güzel vatanımızın her köşesinde devletimizin bekası için çalışan Vali Yardımcılarımız ve ilçelerimizde hizmet veren Kaymakamlarımızla birlikte tüm idarecilerimizin ‘10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.