1001 ÇOCUK 1001 DİLEK PROJESİYLE HAYALLER GERÇEK OLACAK

1001 ÇOCUK 1001 DİLEK PROJESİYLE HAYALLER GERÇEK OLACAK

Deniz Feneri Derneği, 1001 çocuğun dileğini gerçekleştirmek üzere 14. kez harekete geçti.

 

Deniz Feneri Derneği, 1001 çocuğun dileğini gerçekleştirmek üzere 14. kez harekete geçti. İhtiyaç sahibi çocukların yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri dileklerini yerine getirmeyi amaçlayan projenin çıkış noktası çocukların hayalleri ve beklentileri.  

1001 minik yürek, kalplerindeki coşku ve isteği mektuplara yazdı ve Deniz Feneri’ne ulaştırdı. Mektuplar www.1001dilek.comadresinde yayınlanıyor.

Bugüne kadar bebek isteyen çocuklar da mektup yazdı, hiç görmediği babasının resmini isteyenler de, annesinin ameliyat edilerek gözlerinin açılmasını isteyenler de. Her gün okula beslenme götürmek isteyen çocuklar da vardı onların arasında, zenginliği poğaça yiyebilmek olarak tarif eden, zenginliği evden çıkan ve direkt pastaneye giden yol şeklinde resmeden de.  

  

13 YILDA TAM 28.500 DİLEK GERÇEKLEŞTİ

 

Bu yıl dileklerin tamamı köylerde okuyan öğrenciler tarafından tutuldu. İl milli eğitim müdürlükleri üzerinden ulaşılan köy okullarından öğrencilerin hayalleri gerçek olacak.

Proje kapsamında bu yıl 7 bölgeden 22 ile bağlı 44 köyde yaşayan 1200 çocuğa çeşitli sorular sorularak dilekleri alındı.

Bu dilekler, her dileğin maddi değeri de yazılarak, www.1001dilek.com adresinde yayınlandı.

Hayırseverlerin bu isteklerden birini gerçekleştirmek istediklerinde “Dileğini gerçekleştir” butonunu tıklamaları yeterli.  

 

İLK DİLEK 14 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Konu ile ilgili bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce dilek topladıklarını, ilk dileğin on dört yıl önce gerçekleştirildiğini söyledi. Av. Mehmet Cengiz, “Yüzlerde oluşan küçük bir tebessüm bizim en büyük mutluluğumuz. Projemize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.