11 ilde paralel operasyon çok sayıda gözaltı var

11 ilde paralel operasyon çok sayıda gözaltı var

İzmir merkezli 11 ilde "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı tarafından "usulsüz dinlenildiği"ni belirtilen bazı kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda İzmir merkezli 11 kentte 26 emniyet mensubu hakkında arama kararı çıkarıldı.

İzmir merkezli operasyonda, 17'si rütbeli 26 emniyet personelinden 16'sı gözaltına alındı.

ÜST DÜZEY 92 KİŞİ DİNLENMİŞ

İzmir Valiliğinin açıklamasında, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde müfettişlerce yapılan denetimlerde, 2009-2013 yılları arasında gerçeğe aykırı belgeler düzenlenerek başka isim ve "İMEİ numaraları" üzerinden alınan mahkeme kararları ile çoğunluğu Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, üniversite rektörleri, akademisyen, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci 92 kişinin dinlenildiğinin anlaşıldığı belirtildi.

USULSÜZ TELEFON DİNLEMELERİ

Usulsüz olduğu tespit edilen dinlemelere ilişkin, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında olayın şüphelileri olduğu tespit edilen, dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanı 17'si rütbeli 26 emniyet personeli hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldığı aktarıldı.

GÖZALTILAR

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince saat 06.00'da İzmir merkezli 13 ilde (Adıyaman, Ankara, Denizli, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Malatya, Muş, Trabzon, Şırnak ve Yalova) eş zamanlı başlatılan operasyonda, 6'sı İzmir'de, 10'u diğer illerde toplam 16 şüphelinin yakalandığı, geri kalan 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği, tahkikatın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütüldüğü kaydedildi.

19 AĞUSTOS'TAKİ OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma çerçevesinde ise geçen yıl 19 Ağustos'ta da İzmir merkezli 13 ilde operasyon düzenlenmiş, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 32 emniyetmensubu gözaltına alınmıştı.

Süreç içinde tüm zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı Okan Bato tarafından 9 ayrı suçlama yöneltilen 32 sanık hakkında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Davanın görülmesine devam ediliyor

 

ERZURUM'DA İKİ KOMİSER GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlar kapsamında Erzurum’da iki komiser gözaltına alındı. Daha önce İzmir’de çalıştıkları ve tayinle Erzurum’a geldikleri öğrenilen iki komiser, sabah saatlerinde gözaltına alındı. İki komiser soruşturmanın yürütüldüğü İzmir’e uçakla gönderildi.

MALATYA'DAKİ ADRESTE POLİS MEMURU BULUNAMADI

 İzmir merkezli 11 ilde "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik operasyon kapsamında aranan Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde görevli birpolis memurunun raporlu olduğu ve adresinde bulunamadığı öğrenildi.

'FUAT AVNİ' OPERASYONU ÖNCEDEN TWITTER'DA DUYURDU

Daha önce bir çok operasyonu yapılmadan önce isim isim yazan 'Fuat Avni', bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün akşam geç saatlerde yine Twitter'da ''Sabah İzmir'de operasyon olacak'' şeklinde yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.