12 Dev Adam dünya basınında

12 Dev Adam dünya basınında

Yabancı basın, 12 dev adamı ve Türk taraftarları öve öve bitiremedi...

 

espn.com yazarı Henry Abbot, devlere destek veren taraftarlarımızı öve öve bitiremedi

Dünya Basketbol Şampiyonası’nda 12 Dev Adam rüzgarı önüne geleni savururken, tribünleri kırmızıya boyayan Türk taraftarlar NBA yazarları arasında yeni bir tartışma başlattı.

Forbes dergisinin araştırmasında dünyanın en kalitelispor haberleri siteleri arasında gösterilen espn.com’un spor yazarlarından Henry Abbott, “Türk taraftarlar ‘12 Dev Adam’ şarkısıyla maça başlıyor. Maç boyunca marşlar söyleyip eğleniyor ve maçı bir karnavala dönüştürüyorlar. Ah şu çılgın Türkler, tüm bu muhteşem işleri onlar yapıyorlar” diye yazdı.

Devleri itiyorlar

Abbott, ay yıldızlı takımımızın arkasındaki büyük güç olan Türk taraftarlardan övgüyle söz ederken şöyle devam etti: Oysa dünyanın en pahalı basketbol ligi NBA’de böyle canlı taraftarlar yerine ön sıralarda oturmuş zengin adamlar görülür. Hatta taraftarlar arasından yüzüne kaç kişinin botoks yaptırdığını bile sayabilirsiniz. İstanbul’daki atmosfer müthiş ve Türk taraftarlar 12 Dev Adam’ı zaferlere itiyor. Böyle bir taraftara zor rastlanır.”

Şampiyonluk yürüyüşü

DÜNYA Şampiyonası’nda yarı finale adını yazdıran Türkiye’ye, Alman medyası övgüler yağdırdı. Haberlerde “Türkiye şampiyonluğa koşuyor” denirken, Slovenya maçını anlatan Alman spiker Frank Buschmann, “İnanın bu forma içindekiler  insan. İnanılmaz bir başarı. Harika. Türklerin gösterdikleri başarı insanüstü” dedi.

Kicker: Ateşli Türkler gücünü gösterdi. Tanjeviç’in ekibi inanılmaz bir yüzde ile oynadı.

Bild: Türkler Muhteşem. Boğucu defans mücadelesi karşısında değil Slovenler, hiç bir takım duramaz.

Der Spiegel: Tüm maçlarını üstün bir başarı gösterip kazanan Türkiye’nin şampiyonluk yürüyüşü sürüyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türkiye oynadığı basketle büyülüyor.

Etiketler :