12 Eylül darbecileri ifadeye gidiyor

12 Eylül darbecileri ifadeye gidiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül Darbesi'yle ilgili soruşturmada dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya davette bulundu.

Ömer YALÇIN
Telefonla aranan iki isim şüpheli sıfatıyla ifade verecek.
Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, Evren ve Şahinkaya'yı ayrı ayrı telefonla arayarak, ifadelerinin alınması için davet etti. Evren'in avukatı, müvekkilinin yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle ifadenin Ankara'daki evinde alınmasını istedi. Talep incelenecek. Evren ve Şahinkaya hakkında, 'darbe yapma'' ve 'anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme' suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamındaki diğer şüphelilerin dosyaları ayrıldı. Bu kişilerle ilgili olarak ne şekilde soruşturma yapılacağı netleşecek.
- ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME: TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 12 Eylül'ün Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin ifadeye çağrılmasını 'çok önemli bir gelişme' olarak değerlendindi. Şahin zamanaşımı tartışmaları içinse şöyle konuştu: Bu konuda iki farklı görüş var. Hangi görüşe göre işlem yapılır, hep birlikte bekleyip göreceğiz' diye konuştu.

Konseyden bir fire daha
12 EYLÜL darbesinin mimarlarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Nejat Tümer (87) İstanbul'da yaşamını yitirdi. 1980-89 arası Milli Güvenlik ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeliği yapan Tümer, 20 gündür böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi görüyordu. Tümer için bugün Deniz Harp Okulu'nda tören düzenlenecek.
Cenazesi öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tümer evli ve 2 çocuk babasıydı.

Mezarı açılacak
MALATYA Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 1994'te, intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarının açılmasına karar verdi. Çillioğlu'nun kesin ölüm nedeni araştırılacak. Lojmanda ölü bulunan, dış otopsisi yapılarak 'intihar' sonucuna varılan Çillioğlu'nun dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun 'suikast' iddiası üzerine açılmıştı. Otopsi raporunda, olayın 'şüpheli' olarak ifade edildiği, eksiklerin giderilmesi gerektiğinin belirtildiği de öğrenildi. Oğul Çillioğlu, 'Davamız TSK'ya değil, o gün soruşturmayı yapanlara karşıdır' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.