14. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi

14. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi

Sonuç Bildirgesinden: "Çocuklarımızın öz güvenini sarsacak ve geleceğe dair umutlarına engel olacak her türlü belirsizliğin ortadan kaldırılması ve uygulanacak eğitim modellerinin bir an önce kararlaştırılmasına dair güçlü beklentimizi ifade ediyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir'de gerçekleştirilen 14'üncü İmam Hatipliler Kurultayı'nın sonuç bildirgesinde, çocukların daha öz güvenli yetişmesi için eğitim sistemindeki belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve uygulanacak eğitim modellerinin bir an önce kararlaştırılması gerektiği vurgulandı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince, Çeşme ilçesinde çok sayıda eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirilen ve 2 gün süren kurultay sona erdi.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun katılımıyla icra edilen kurultayda tebliğler sunuldu, yapılan istişareler ve müzakereler sonucunda alınan kararların yer aldığı sonuç bildirgesi açıklandı.

Ana temanın "Samimiyet" olduğu kurultayın sonuç bildirgesinde, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin İslam dininin evrensel değerlerinin bilinciyle birlikte tüm insanlığa eğitim faaliyeti sunmak için çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Bildirgede, dernek üyelerinin imam hatip okulları hizmetinin sunulmasının takipçisi olacakları belirtilirken, bu süreçte kamu kurumları, üniversiteler ve paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla başlatılan ilişkilerin önemine işaret edildi.

İslam'ın doğru bir şekilde öğretildiği ve samimi bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturmak için mücadele edileceğinin vurgulandığı bildirgede, şunlar kaydedildi:

"İmam hatip okullarında kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan, düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Öğrencilerimizin kendi yetenek ve kabiliyetlerini keşfedeceği, adil şartlarda öğrenim göreceği, değerlendirilip yönlendirileceği bir şekilde eğitim sisteminin geliştirilmesinin, çocuklarımızın geleceğinin inşası bakımından hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede, çocuklarımızın öz güvenini sarsacak ve geleceğe dair umutlarına engel olacak her türlü belirsizliğin ortadan kaldırılması ve uygulanacak eğitim modellerinin bir an önce kararlaştırılmasına dair güçlü beklentimizi ifade ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.