Boston'da 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi

Boston'da 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Boston Başkonsolosluğu Rezidans'ında anma töreni düzenlendi

E.Mucteba Kerim'in haberi habername.com Boston

15 Temmuz Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başlayan program, Diyanet Center of Amerika İmamlarından Mehmet Ali Aracı’nın Kuran tilaveti ve mealiyle devam etti. Ardından Boston Başkonsolosu Ömür Budak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

 

Türkiye’nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da milletin iradesi ve kararlılığıyla başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini ve devletin yönetim kadrolarına sızarak ”hastalıklı bir ideolojiyi milletin kalbine zerk etmek amacıyla yıllar öncesinden hazırlanmış bir komplonun son ayağı olan bu alçak saldırıyı bugün bir kez daha ibretle ve dehşetle hatırladıklarını” söyledi.

Budak, ”Bu hain saldırıdan bazıları bizleri gururlandıran bazılarıysa maalesef canımızı çok acıtan dersler aldık. Kanaatimce bu derslerin en önemlisi milletimizin sağduyusuna, demokrasiye olan inancına ve vatan sevgisine güven duymamız gerektiğidir. Nitekim milletimiz, 251 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 2 binden fazlasının yaralarını sardığımız o acı günde fedakarlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin en yüce şeklini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Başkonsolos Budak, bugünün anlam ve öneminin, şehitler ve gazileri bir kez daha beraberce anmanın yanı sıra, bu ortak mücadeleyi güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek olduğuna dikkati çekti.

Yaşananların, kendini “kainat imamı” olarak nitelendiren Fetullah Gülen’in, bürokrasiye, siyasete, yargıya, medyaya ve daha pek çok kurum ve kuruluşa sızıp yıllarca sinsice bekleyen müritlerinin alçaklığı ve ihaneti olduğunu gösterdiğini belirten Budak, ”Kendilerini altın nesil, Fetullah Gülen’i kainat imamı olarak gören örgüt üyelerinin, sadece bu tanımlamalarından bile ne kadar sapkın ve kişi kültüne esas alan bir radikalleşmeye örnek oldukları anlaşılmaktadır.” diye konuştu.

15 Temmuz’un FETÖ’nün işlediği en hain ve kanlı cürüm olmakla birlikte ”buzdağının görünen yüzü” olduğunu söyleyen Budak, ”FETÖ, 15 Temmuz’dan sonra dahi kritik önemdeki kurumlara sızma amacından vazgeçmemiştir. Ancak, güvenlik ve istihbarat birimlerimizin çalışmaları, örgütün yeni teşebbüslerini akim bıraktırmıştır.” dedi. Budak sözlerini programa katılan vatandaşlara teşekkür ederek tamamladı.

Daha sonra 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu üyesi Avukat Muaz Ergezen söz aldı. Ergezen o acı geceyi tankların önünde bizzat yaşayan biri olarak zaman zaman duygulandığı konuşmasında 15 Temmuz'u hem detaylarıyla anlattı hem de açılan davaların seyri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Anma törenine, Boston Konsolosu Kemal Yüksektepe, www.habername.com Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt ve Konsolosluk yetkileri ile Massachusetts, Connecticut ve New Hamsphire eyaletlerinden Türk-Amerikan toplumunun temsilcileri de katıldı.

img_4495.jpgimg_4498.jpgimg_4499.jpgimg_4501.jpg

img_4505.jpgimg_4510.jpgimg_4513.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.