1500 Filistinliye sürgün tehlikesi

1500 Filistinliye sürgün tehlikesi

Tarihi eserler idaresiyle işbirliği içinde çok geniş ve derin kazılar yapan Siyonist Belediye Başkanı, Selvan Mahallesinden 1500 Filistinliyi Sürmek İstiyor

Filistin Enformasyon Merkezi

İşgalcilerin yönetimindeki Kudüs Belediyesi’nin, Kudüs’ün güneyine düşen Selvan mahallesinde ikamet eden 1500 Filistinliyi buradan sürmek istediği belirtiliyor.

Haaretz gazetesi, bugünkü (20 Şubat Cuma) sayısında verdiği haberde, Kudüs Belediye Başkanı aşırı sağcı Nir Barkat’ın 1500 Filistinliden, verecekleri alternatif yerlere karşılık Selvan’daki yerlerini kendi istekleriyle boşaltmalarını isteyeceğini yazdı.

Siyonist belediye meclis üyelerinden biri bölge sakinlerini ziyaret ederek, kendi istekleriyle evlerini boşaltmalarını, aksi takdire ruhsatları olmadığı için bütün evleri yıkacaklarını bildirmişti.

Haaretz’e konuşan meclis üyesi, şu an için alternatif bir yer olmadığını, kendilerinin sadece evleri yıkma kararını uyguladıklarını belirterek mahalle sakinleriyle görüşmelerinde tazminat konusunu da gündeme getirdiklerini ifade etti.

Toplantıya katılan mahalle sakinlerinden bir Filistinli, görüşmede sadece tazminat konusunun gündeme geldiğini belirtti.

Diğer taraftan işgal yönetimi ve Kudüs Belediyesi tarafından desteklenen bazı Siyonist örgütler işgal yönetimine bağlı tarihi eser idaresiyle koordineli olarak Selvan mahallesinde geniş çaplı kazılar yapmakta ve burada daha fazla Filistinlinin evini ele geçirmek için yoğun çaba göstermektedirler.

İşgalcilerin idaresinde olan Kudüs Belediyesi, Siyonistlerin Davud’un Bahçesi diye bahsettikleri Mescid-i Aksa’nın eski bölümünün surlarının doğu tarafına düşen el-Bustan bölgesinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya oldukları gerekçesiyle 88 Filistinli aileden evlerini terk etmelerini istiyor. Yıkılma tehlikesini bahane eden işgal belediyesi, aslında burayı da ele geçirmek ve şehrin Yahudileştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.



Etiketler :