18 Yılımız Gitti Hesap Sorulmadı

18 Yılımız Gitti Hesap Sorulmadı

28 Şubat dönemine ilişkin Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya üniversite eğitimleri sırasında başörtüleri dolayısı ile uğradıkları haksızlıklar sebebiyle müdahil olan 3 bayan, Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde müşteki sıfatıyla ifade verdi.

 

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan 28 Şubat Kadın Platformu, o dönemin faillerinin cezalandırılmasını istedi. Adana Adliyesi önünde platform adına konuşan Sevim Yalınız da o dönemin mağdurlarından. 1995’te kazandığı Selçuk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’ne o yıllardaki kaos nedeniyle ara vermek zorunda kalan ve ancak 2012’de bitirebilen Yalınız, 28 Şubat darbe sürecinin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Yalınız, “Bu davanın sonunda bizlere zulüm, baskı ve dayatmaları yapanların gereken cezaları alacaklarını umuyoruz.” dedi.

“Rabbimize hamdediyoruz”

28 Şubat darbesiyle Türk halkının İslami kimliğine açık bir saldırı yapıldığını vurgulayan Yalınız, bu yüzden halkın en tabii özgürlük taleplerinin engellendiğini kaydetti. 28 Şubat’ın acı bilançolarından birisinin de üniversitelerde yaşanan ‘başörtüsü yasağı’ olduğunu hatırlatan Sevim Yalınız, “Yüzbinlerce kardeşimiz mezuniyetlerine aylar kala emekleri ile yasak arasında tercih yapmak zorunda bırakıldı. 28 Şubat’ın 1000 yıl süreceğini söyleyenlere inat, direnen Müslümanlar sayesinde başörtü yasağının kalktığı güzel günler için Rabbimize hamdediyoruz.” diye konuştu. Haklar geri verilsin

Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne 1995’te girip, ‘başörtüsü nedeniyle’ fakülteden ayrılmak zorunda kalıp, 17-18 yıl sonra mezun olabilen Nurdan Cevher ile Melek İnce de o günlerde yaşadıkları sıkıntıları anlatıp, darbecilerin cezalandırılmasını istedi. Platform üyesi kadın ile erkekler, ifade vermeye gelen müştekilere ‘Gasp edilen haklar geri verilsin, 28 Şubat’ın tüm aktörleri yargılansın, darbeciler halka hesap verecek’ yazılı dövizlerle destek verdi.

“Darbecilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz”

Mağdurlar için aradan geçen bunca yıla rağmen 28 Şubat darbesi faillerinden hala hesap sorulmamış olmasının ayrı bir hüsran olduğunun altını çizen Yalınız, şöyle devam etti: “Bu darbenin sermaye, medya, siyasi ayağı olmasına rağmen bugün sadece askeri kısmından, küçük bir grup; yani 103 kişi hakkında dava açılabilmiştir. Darbenin diğer tarafları yargı önüne çıkartılmamıştır. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada 19 Aralık 2013 tarihi itibariyle tutuklu sanık kalmamıştır. Haklarında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ talebiyle dava acıyan sanıklar aleyhine çok güçlü deliller olmasına rağmen tahliye edilmişlerdir. Sanıkların tümü suçlarını inkar yoluna gitmiştir. İslami ve insani taleplerimizi başkalarının inisiyatifine bırakamayız. Kimse bize altın tepsi içerisinde hak ve özgürlüklerimizi sunamaz. 28 Şubat’ta görev alan tüm darbecilerin yargı önüne çıkartılarak, cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.