19 Mayıs Statlarda Kutlanabilir

19 Mayıs Statlarda Kutlanabilir

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin iptaliyle ortaya çıkan belirsizliğe, bakanlık yetkilileri açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 19 Mayıs kutlamalarının yönetmelikte de yer aldığı gibi Ankara 'da stadyumda yapılacağını belirttiler.

Yetkililer, Ankara dışındaki illerde de kutlamanın yapılacağını, gerekirse okullarda hazırlanan programların birleştirilerek stadyuma taşınabileceğini vurguladılar.

Danıştay'ın Milli Eğitim Bakanlığı 'nın 19 Mayıs genelgesini durdurma kararı, bu yıl 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde nerede ve nasıl kutlanacağı konusunda karışıklığa neden oldu.

Kutlamaların yönetmelikte de yer aldığı gibi Ankara 'da stadyumda yapılacağını anımsatan yetkililer, Ankara dışındaki illerde de kutlamanın yapılacağını, stadyumda yapılabilmesi için bir sorun bulunmadığını, gerekirse okullarda hazırlanan programların birleştirilerek birkaç prova ile stadyuma taşınabileceğini bildirdiler.

Bakanlık yetkilileri, genelgenin iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan heyetin bir çalışma yaptığını anımsatarak, burada alınacak karara göre bakanlığın kısa süre içinde yeni bir genelge hazırlayacağını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.