Manhattan Sokakları Türk Bayrağı’nın Renklerine Bürünecek

Manhattan Sokakları Türk Bayrağı’nın Renklerine Bürünecek

1981 yılında Ermeni terör örgütü ASALA'yı protesto etmek için başlatılan ve daha sonra festivale dönüşen Türk Günü Yürüyüşü bu sene 19 Mayıs 2012 tarihinde New York’ta yapılacak.

1981 yılında Ermeni terör örgütü ASALA'yı protesto etmek için başlatılan ve daha sonra festivale dönüşen Türk Günü Yürüyüşü bu sene Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olan 19 Mayıs 2012 tarihinde New York’ta yapılacak.

31cisi düzenlenecek Türk Günü Yürüyüşü Balosu 18 Mayıs’ta , Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali ise 19 Mayıs’ta Madison Caddesi üzerinde başlayacak.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Manhattan Sokaklarını ve Festival Alanını “ Kırmızı ve Beyaza” dönüştüreceklerini belirterek, bu sene renkli ve aynı zamanda görselliğe çok önem veren yeniliklerin olacağı müjdesini verdi. Yakın zamanda detaylı bir basın açıklaması yapacaklarını belirten Çınar, Amerikalıların da daha çok dikkatini çekecek ve katılımını sağlayacak bir festival hazırladıklarını belirtti.

TADF Başkanı Çınar, yurtdışında yapılan en büyük Türk etkinliği olan New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’nin "Türk Toplumu'nun Gurur Yürüyüşü ve Festivali" olduğunu belirterek, 17 Nisan 2012 Salı günü saat 7:00 pm'de New York’taki Türkevi’nin 2.katında yapılacak olan toplantıya Federasyonumuza bağlı derneklerin Başkan Yönetici ve temsilcileri olmak üzere; Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’ne katkıda bulunmak, görev almak ve çalışmak isteyen tüm Türk-Amerikan Toplumu  üyeleri ve basınımızın davetli olduğunu açıkladı.

PHILADELPHIA’DA 5 MAYIS, CLİFTON/PATERSON’DA 6 MAYIS

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun himayesinde, Amerika’nın ilk başkenti olan Philadelphia’da TAMCA, Türk Amerikan Giresun Derneği, TAFSUS, Murat Camii ve  Burlington Selimiye Camii’nin organize edeceği Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali 5 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşecek.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun himayesinde, New Jersey’deki Türk Toplumu Liderlerinin önderliğinde, Türklerin çok yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletine bağlı Clifton ve Paterson şehirlerinde ise 6 Mayıs 2012 tarihinde Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali gerçekleştirilecek. Birçok üst düzey resmi temsilcinin de katılacağı programa, süpriz sanatçı ve konukların katılacağıda bildirildi. İki Eyaletteki Türkler 5 Mayıs akşamı da ortak olarak Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali balosu düzenleyerek, bir ilki gerçekleştirmiş olacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.