2 Gün önce babasını arayıp helallik istedi

2 Gün önce babasını arayıp helallik istedi

Mardin Ömerli’de bir korucubaşını ziyaretten dönen 2 astsubay ile bir uzman çavuş İkipınar Jandarma Karakolu’na 200 metre kala pusuya düşürülerek şehit edildi.

MARDİN Ömerli’deki İkipınar Jandarma Karakolu’nda görevli iki astsubay ile bir uzman çavuş, korucubaşına ziyaretten dönerken pusuya düşürülerek şehit edildi. İkipınar’da önceki akşam korucubaşına ziyarete giden Astsubay Erhan Güllü, Astsubay Sadık Güllü ve Uzman Çavuş Ali Öztürk, evden karakola dönüşte PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Gece saat 23.30 sıralarında köyün yanındaki karakola 200 metre kala meydana gelen saldırıda 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu.

PKK’lılarla çatışarak şehit düştüler

Yaklaşık 15 dakika süren çatışmadan sonra PKK’lılar kaçarken komando birlikleri operasyon başlattı. Şehit Astsubay Başçavuş Erhan Güllü’nün, tayini çıktığı için dün Mardin’den ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi. Acı haber, şehidin Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki baba evine dün sabah erken saatlerde ulaştı. Şehidin 70 yaşındaki babası Ali Güllü, oğlunun izne ayrılarak, yanına geleceği sırada bir hafta önce Mardin’e görevli gittiğini söyledi.

‘Burası güvenli, bir şey olmaz’ dedi

Gözü yaşlı baba, oğluyla en son iki gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, “‘Oğlum gitme’ dedim. O da bana, ‘Baba, korkma burası güvenli, bir şey olmaz’ dedi. Görevi olduğu için gitti, yavrum şehit düştü” dedi. Şehidin annesi Zeynep Güllü de “Hiç ağlamadım yavrum. Şimdi bizi yalnız bıraktın. Yavrularını nasıl güdeceğim? Allah belalarını versin. Sana nasıl kıydılar” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin amcası Mehmet Güllü, acı haberi telefonla aldıklarını belirterek, ‘’Bu acıya can nasıl dayanır? Kim üzülmez? Allah belalarını versin, yeğenimi pusuya düşürmüşler’’ dedi.

Öte yandan Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde geçtiğimiz günlerde mayın döşemeye çalışan iki teröristle çıkan çatışmada yaralanan teğmen Süleyman Özoğlu, GATA’DA şehit oldu. 

Mardin’de görevlerinin son günüydü

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül’ün (37) Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’ndeki baba evinde büyük acı yaşanıyor.  Acı haber, şehidin Çakmak Köyü’ndeki baba evine sabahın erken saatlerinde ulaştı. Haberi alan baba Duran Gül, “Oğlum şehit olmuştur, vatan sağolsun” dedi. Şehit Astsubay’ın eşi Zeynep Gül, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehit Astsubay’ın amcasının oğlu Muhammet Gül de “Tayini çıkmıştı, bugün Gaziantep’e dönecekti. 5 yaşındaki kızını hastaneye götürecekti” dedi. Tokat’a tayini çıkan Şehit Astsubay Gül’ün, bugün ilişik keserek Gaziantep’e dönmeyi planladığı öğrenildi. Şehit uzman çavuş Ali Öztürk’ün Gaziantep’teki baba evine de ateş düştü. Şehidin babası Muzaffer Öztürk, “Ne diyeyim vatan sağolsun. Başka diyecek bir şeyim yok” dedi. Şehidin annesi Belkıs Öztürk ile kardeşleri acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. İlk görev yeri olan  Ömerli’de 4 yıldır görev yaptığı bildirilen şehit Ali Öztürk’ün, tayininin Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na çıktığı ve bugün ilişkisini kestikten sonra, diğer şehit Erhan Gül ile birlikte Gaziantep’e gidecekleri bildirildi. Öztürk’ün cenazesi memleketinde toprağa verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.