2. İddianame Çok Ses Getirecek

2. İddianame Çok Ses Getirecek

Ergenekon'da ikinci iddianame mahkemeye verildi. İşte ikinci iddianemenin ayrıntıları

İddianamede Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yapılan mitingler, Hükümeti demokratik olmayan yollardan düşürmeye yönelik girişimler olarak değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler mitingleri organize eden Ergenekon zanlılarında ele geçen belge ve telefon dinlemeleriyle delillendiriliyor.

KARANLIK OLAYLAR ERGENEKON BAĞLANTILI

2. iddianamede Sabancı cinayeti, Hablemitoğlu suikastı, Gazi ile Sivas olayları gibi yakın tarihte meydana gelen Türkiye'yi karıştırmaya yönelik çok önemli olaylar da yer alıyor. İddia edilen ETÖ'nün amaç ve hedeflerine hizmet ettiği belirtilen bu olayların, elde edilen deliller ile yapılan değerlendirmelerde Ergenekon’la bağlantısı anlatılıyor.

TÜRKİYE'DE TERÖR'ÜN KAYNAĞI ERGENEKON

İddianamede Ergenekon yapılanmasının Türkiye'de faaliyet gösteren birçok terör örgütünü de amaçları doğrultusunda kullandığı ileri sürülüyor. Bu doğrultuda PKK ve DHKP-C terör örgütleri başta olmak üzere, El Kaide, Hizbullah, Hizbul-Tahrir, TİT ve Devrimci Karargah terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini Ergenekon yapılanmasının amaçları ve hedeflerine uygun şekilde yaptıkları belirtiliyor.

GİZLİ TANIKLAR ŞOK BİLGİLER VERDİ

Savcılara gizli tanık olarak ifade veren çok sayıda terör örgütü mensubu ile devlet kurumlarında önemli görevlerde bulunan bazı yetkililerin sözü edilen terör örgütleri ile İddia edilen ETÖ arasındaki bağlantıları anlattığı iddia ediliyor. Gizli tanıkların verdiği bilgilere göre bazı önemli devlet yetkilileri Terör örgütleriyle direk ilişki içinde.

ERGENEKON'UN TAŞERON TERÖR ÖRGÜTLERİ

Bu terör örgütlerinin, Türkiye'de son yıllarda meydana gelen bir çok saldırıda Ergenekon adına taşeronluk yaptığı ileri sürülüyor. PKK, DHKP-C ya da El Kaide terör örgütlerinin gerçekleştirdiği bazı eylemlerin arkasında Ergenekon olduğu ileri sürülüyor.

Etiketler :