İstanbul'da 2 milyon 600 bin öğrenci için zil çaldı

İstanbul'da 2 milyon 600 bin öğrenci için zil çaldı

İstanbul'da 2 milyon 600 bin öğrenci ile 110 bin öğretmen, eğitim-öğretim yılına başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda düzenlenen törene, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmet Uçma, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler, öğrenci andını hep birlikte söyledi. Okul öğrencilerinden Aylin Erdem, ''Atatürk Gülümsedi Öğretmenim'' başlıklı şiiri okudu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Uçma, törendeki konuşmasında, her çağın kendine özgü eğilimleri olduğuna değinerek, ''Çağımızın trendi, bilişim, teknoloji, iletişim ve özgürlüktür. Bu 4 trendi yönetemeyen aileler ayakta kalamaz'' dedi.

Uçma, sağlık, ekonomi, uluslararası politika alanlarında olduğu gibi eğitimde de olumlu mesafeler katedileceğini söyledi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Ersöz ise bugün 17 milyona yakın öğrenci ve 800 civarında öğretmenin 2012-2013 eğitim öğretim yılına başladığını kaydetti.

Dünyada ülkelerin ekonomik, kültürel, sosyal açıdan rekabet içerisinde bulunduğunu belirten Ersöz, ''4 4 4 sistemi ile ülkemizin sahip olduğu insan gücününeğitim düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Ersöz, söz konusu sistem ile eğitim sisteminin esnekleştirmesi ve demokratikleştirilmesinin bir diğer hedef olduğunu dile getirerek, okullardan velilerin de öğrenciler kadar yararlanması gerektiğini söyledi.

Ortaokulda 24, lisede 18 seçmeli ders konulduğuna değinen Ersöz, seçmeli dersler ile tek tip birey yetiştiren eğitim sistemine son vermeyi istediklerini vurguladı.

4 bin 900 yeni derslik

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, törendeki konuşmasında, son 10 yıldır eğitimde reform niteliğinde çalışmalar, 4 4 4 sistemi ile milli eğitimde köklü değişiklikler yapıldığını anlattı.

İstanbul'daki eğitim süreçlerini yeni sisteme hazırlamak için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yıldız, bu yıl eğitime 4 bin 900 yeni derslik kazandırdıklarını söyledi.

Yıldız, okul ve derslik sayılarında artış olduğunu dile getirerek, İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla eğitim öğretim yılına hazırlandıklarına ve hayırseverlerin katkılarına değindi.

Velilerin eğitim sürecine katkı sağlamasını arzu ettiklerini ifade eden Yıldız, ''Bu yıl eğitime yeni başlayan çocuklarımızla birlikte, 2 milyon 600 bin çocuğumuzla eğitim öğretime başlıyoruz. 4 bin 545 okulda 58 bin 900 derslikte 110 bin öğretmenle eğitim sürecimizi başlatmış oluyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Törene katılanlar, birinci sınıfları ziyaret ederek, çocuklarla konuştu.

Okula alışmış görünen birinci sınıf öğrencileri, geçen 1 hafta boyunca oyun oynadıklarını ve resim yaptıklarını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.