2 Numaradan Hrant Şantajı

2 Numaradan Hrant Şantajı

Dink öldürüldüğünde Emniyet’in iki numarası olan ve bu görevi 32 ay daha sürdüren Arslan “Cinayeti çözecektim ama susturmak için tutukladılar” dedi.

Kamuoyunda ‘Captagon Baronu’ olarak tanınan Habib Kanat’la ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Arslan, Hrant Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15’i tutuklu 23 sanıklı davanın dünkü oturumunda tutuklu sanık Mehmet Emin Arslan savunma yaptı. ‘Uyuşturucu baronu’ ve ‘çete lideri’ olduğu iddia edilen Habip Kanat ile dost olduğunu, uyuşturucu imalatçısı olduğu ileri sürülen Hüseyin Rıza Işık’ı ise ‘İstanbul Üniversitesi’nden bir hoca’ olarak tanıdığını söyleyen Arslan, Hrant Dink cinayetiyle ilgili açıklamalarında bazı çevrelerin rahatsız olduğunu söyledi. “Dink cinayetinde istihbaratta sorumluluğu bulunanlarla ilgili bana bazı bilgiler geliyordu. Bu konuyla ilgili bilgileri değerlendirirken başıma bunlar geldi. Yine bana gelen bilgilerle cinayeti zamanla aydınlatacaktım” diyen Arslan, Ramazan Akyürek başkanlığındaki Emniyet İstihbarat Müdürlüğü’nü ima etti.

Emniyet’e güvenim sarsıldı

Yaklaşık üç saat süren savunmasında Arslan, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ortaya atılan iddialarla yıpratılmak istendiğini söyledi. Arslan “Ben birkaç kişi değil, kurum ve kuruluşların organizasyonu ile buradayım. Bu dava ile ilgisi olmayan klasörler dosyaya konularak çok karmaşık hale getirilmeye çalışılmıştır” dedi. 60 yaşında olduğunu ve uzun yıllardır Emniyet’te uyuşturucu, terör ve organize suçlar konusunda görev yaptığını anlatan Arslan, kurumuna güveninin sarsıldığını söyledi. Yasadışı olarak dinlendiğini savunan Arslan, telefon dinlemelerinde özellikle askeriye ile ilgili geçen konuların altının çizilmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti. “Anlıyorum ki bu soruşturma olmasa, beni başka bir soruşturmaya monte edeceklerdi” iddiasında bulunan Arslan, Habip Kanat’ın kendisine uyuşturucu çeteleriyle ilgili bilgi verdiğini, ancak bu çetelerin içinde olmadığını iddia etti.

Avcı’dan şok açıklamalar

Davanın tanıkları arasında yer alan Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, muhbir ile Emniyet görevlisi arasında bilgi alımı sırasında zaman zaman samimi ilişkilerin gelişebileceğini, bunun normal olduğunu belirterek, Arslan’a kefilliğinin sürdüğünü söyledi. Hanefi Avcı, “Arslan’ın her şartta zor müşterek bir görevi dürüst ve namuslu bir şekilde yaptığından en ufak bir tereddüdüm olmadı” dedi. Arslan’a kefil olduğunu açıkladıktan sonra tahkikatı yürütenlerin kendine tavır aldığını belirten Avcı, şunları söyledi: “Tahkikatı yapanlar benim hakkımda bilgi almak için benim görüştüğüm kişileri dinlemiş. Bu mahkekemenin hakimi tarafından dinleme kararı verilmiş. Benim açığımı yakalamak adına farklı isimler adı altında dinleme kararı verilmiş. Bunu öğrendikten sonra şikâyetçi oldum.”

 

Taraf

 

Etiketler :