2. yerleştirme kayıtları başladı

2. yerleştirme kayıtları başladı

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 2. yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler kayıtlarını 20 Ağustos tarihine kadar yapabilecek.

İkinci yerleştirme sonuçlarına göre 20 Ağustos saat 17.00'de sona erecek öğrenci kayıtlarının ardından boş kontenjanlar aynı tarihte saat 19.00'dan itibaren açıklanacak. Boş kontenjanlara öğrenci alımı ise daha önce belirlenen yedek listelerden 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. Boş kontenjanlara yedek listelerden öğrenci alımlarıyla ilgili 1. kayıt dönemi 23-26 Ağustos, 2. kayıt dönemi 27-31 Ağustos, 3. kayıt dönemi ise 1- 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırmayan öğrencilerin haklarını kaybedeceklerini belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen, "Öğrenci ve velilerimiz, tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilere ilgiliinternetadreslerindeki veli bilgilendirme sisteminde ulaşılabilirler. Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrencilerimiz ise sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecekler." dedi.


CİHAN

Etiketler :