2009'da medyanın 'enleri'

2009'da medyanın 'enleri'

En sevilen dizi Kurtlar Vadisi, sinema filmi Nefes. En çok okunan köşe yazarı Can Dündar, listede Haydar Dümen de var. Genar'ın 2009'da mendyanın enleri araştırmasının sonuçları şöyle:

11 Ocak 2010 tarihleri arasında yapılan araştırmanın bölümünde 2009’un Enleri soruldu. Diziler arasında Kurlar Vadisi, sinema filmi Nefes, köşe yazarları içinde Can Dündar ilk sıraya otururken. Haydar Dümen’in ilk 5 içinde yer aldığı göründü. Tartışma programları içinde Siyaset Meydanı birinci olurken, Kanal 7’de yayınlanan İskele Sancak da ilk 5 içinde yer aldı. En beğenilen ana haber sunucusu Uğur Dündar olurken genç yaşına rağmen tecrübeli isimleri geride bırakan Erhan Çelik de 4’üncü sırada yer aldı.

EN BEĞENİLEN DİZİ KURTLAR VADİSİ

2009 yılının en beğenilen ilk beş yerli dizi: Kurtlar Vadisi, Yaprak Dökümü, Ezel, Aşkı Memnu, Bu Kalp Seni Unutur mu.

ÖZGÜ NAMAL ZİRVEDE

2009 yılının en beğenilen ilk beş kadın yerli dizi oyuncusu: Özgü Namal, Beren Saat, Cansu Dere, Fahriye Evcen, Deniz Çakır.

EZEL, İMİRZALIOĞLU'NU ZİRVEYE TAŞIDI

2009 yılının en beğenilen ilk beş erkek yerli dizi oyuncusu: Kenan İmirzalıoğlu, Necati Şaşmaz, Halil Ergün, Kıvanç Tatlıtuğ ve Mehmet Aslantuğ.

NEFES FARKI

2009 yılının en beğenilen ilk beş yerli sinema filmi: Nefes, Güneşi Gördüm, Kurtlar Vadisi Gladio, Güz Sancısı ve Neşeli Hayat.

HAYDAR DÜMEN DE LİSTEDE

2009 yılının en beğenilen ilk beş köşe yazarı: Ahmet Altan, Can Dündar, Hıncal Uluç, Fatih Altaylı, Haydar Dümen.

SİYASET MEYDANI EN BEĞENİLEN TARTIŞMA PROGRAMI

2009 yılının en beğenilen ilk beş siyaset-tartışma programı: Siyaset Meydanı, 32. Gün, Teke Tek, Arena ve İskele Sancak.

ERHAN ÇELİK İLK BEŞTE

2009 yılının en beğenilen ilk beş ana haber sunucusu: Uğur Dündar, Ali Kırca, Mehmet Ali Birand, Erhan Çelik, Nazlı Tolga.

MAGAZİN İLGİ GÖRÜYOR

2009 yılının en beğenilen ilk beş magazin programı: Bizden Kaçmaz, Pazar Sürprizi, Magazin D, Heyecanlı ve Kenan Erçetingöz’le yüz yüze.

KÜLTÜR PROGRAMLARI

2009 yılının en beğenilen ilk beş kültür programı: Tarihin Arka Odası, Gece Gündüz, Yaşamdan Dakikalar, Düşünce İklimi ve Afiş.

EN BEĞENİLEN REKLAMLAR

2009 yılının en beğenilen ilk beş reklam filmi: Türkcell, Vodafone, Türkcell Şahan Gökbakar, Akbank ve Arçelik.

TELEVİZYON, GAZETE, HABER...

En çok seyredilen televizyon kanalları: Kanal D, Show Tv, ATV, Star ve STV.

En çok okunan gazeteler: Posta, Hürriyet, Sabah, Milliyet, Zaman.

En çok dinlenilen radyo kanalları: Kral FM, Power FM, Super FM, TRT FM, Best FM.

Haberleri en çok izlenilen haber kanalları: Habertürk, NTV, CNN Türk, S Haber, TGRT Haber.

En çok izlenilen ana haber bültenlerinin ait olduğu kanallar: Kanal D, Star TV, Show TV, ATV, NTV.

ARAŞTIRMANIN YAPILDIĞI İLLER

Araştırma Türkiye genelinde 17 il ve 55 ilçede gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın yapıldığı iller; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Trabzon, Van. Yapılan yüzyüze görüşmelerin %41.4’i evde, %31.2’si işyerinde, %27.5’i işyerinde yapılmdı.

ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ ve ÖRNEKLEMİ

Araştırma Türkiye genelini yansıtacak demografik özelliklere sahip 2095 kişi ile görüşülerek yapılmıştır. Araştırmada kantitatif araştırma yöntemi ve yüzyüze anket tekniği uygulandı.


Etiketler :