Aylardır beklenen gün sonunda geldi çattı

Aylardır beklenen gün sonunda geldi çattı

16 takımın kupayı alabilmek için mücadele edeceği EURO 2012, Polonya ve Yunanistan'ın karşı karşıya geleceği maçla start alıyor.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, bugün oynanacak Polonya-Yunanistan ve Rusya-Çek Cumhuriyeti maçları ile başlıyor.

16 takım şampiyonluk için mücadele verecek. EURO 2012, televizyon aracılığıyla 200 'ün üzerinde ülkeden canlı izlenecek. Ukrayna ve Polonya 'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı maçları ise toplam 1.4 milyon kişi statlarda takip edecek.

Üç favori takım var

Başlama vuruşu yapılmadan son şampiyon İspanya, Almanya ve Hollanda biraz öne çıksa da turnuva her türlü sürprize açık görünüyor. Örneğin, toplam 90 milyon Euro 'luk piyasa değeri ile şampiyonanın en pahalı futbolcusunu kadrosunda bulunduran Portekiz ile İngiltere, İtalya ve Fransa gibi güçlü futbol ülkelerinin alacağı sonuçlar merakla bekleniyor.

Tüm maçlar TRT 'de

Şampiyonada 16 takım dörtlü gruplar halinde mücadele edecek ve gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar çeyrek final vizesini alacak. Çeyrek finalde, gruplarını ilk sırada bitiren 4 takım, diğer grupların ikincileriyle çapraz eşleşerek eleme maçı oynayacak. Grup maçları 8-19, çeyrek finaller 21-24, yarı finaller 27-28 Haziran 'da yapılacak. Final ise 1 Temmuz 'da, Kiev 'deki Olimpiyat Stadı 'nda oynanacak. Tüm maçlar TRT 1 ve TRT Spor 'dan canlı yayınlanacak.

Euro 2012 'de bugün

POLONYA-YUNANİSTAN
A GRUBU SAAT: 19.00
YER: Varşova ? YAYIN: TRT 1
HAKEM: Carlos Velasco Carballo (İsp.)

RUSYA-ÇEK CUMHURİYETİ
A GRUBU SAAT: 21.45
YER: Wroclaw ? YAYIN: TRT 1
HAKEM: Howard Webb (İng.)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.