Arjantin: 2 - Bosna Hersek: 1

Arjantin: 2 - Bosna Hersek: 1

2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçında Arjantin, Bosna Hersek'i 2-1 yendi.

canlı yayını izlemek için tıklayın

F Grubu'nun ilk maçında, Arjantin ile Dünya Kupası'ndaki ilk maçına çıkan Bosna Hersek, Brezilya'nın Rio De Janeiro kentindeki Maracana Stadı'nda karşılaştı.

Arjantin, 2. dakikada ceza sahasının sol köşesinden serbest vuruş kazandı. Messi'nin ortaladığı top dizine çarpan Boşnak defans oyuncusu Kolasinac, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-0 öne geçen Arjantin, bu gol sayesinde maça avantajlı başladı.

Kolasinac, 2. dakikanın 8. saniyesinde kaydettiği bu golle, " Dünya Kupası tarihinin en hızlı kendi kalesine atılan golü" rekorunu kırdı. Önceki rekorun sahibi, 2006FIFA Dünya Kupası'nda takımının İngiltere ile oynadığı karşılaşmanın 2. dakikasının 46. saniyesinde kendi ağlarını bulan Paraguaylı Carlos Gamarra'ydı.

İlk yarının devamında, ne topla daha fazla oynayan Bosna Hersek ne de Arjantin'den gol sesi çıktı. Soyunma odasına, Arjantin'in 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İki takım, ikinci yarıda da fazla etkili olamadı ancak Arjantin, 65. dakikada farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Oyuna ikinci yarıda giren Higuain ile yaptığı ver-kaç sonucunda ceza yayında topla buluşan Messi, Bicakcic'ten kurtulup önünü boşalttı. Messi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruş, kalecinin sağındaki direğe çarparak ağlarla buluştu.

85. dakikada Lulic'in ara pasında ceza sahasının solunda topla buluşan Ibisevic, kaleci Romero'nun bacakları arasından geçen şutuyla Bosna Hersek'in "Dünya Kupası tarihindeki ilk golü"nü attı.

Kalan 5 dakikada başka gol olmadı ve Arjantin sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bosna Hersek'te hayat durdu

Bosna Hersek'in maçını Saraybosna'daki vatandaşlar ellerinde Bosna ve Türk bayraklarıyla kentin çeşitli yerlerinde kurulan dev ekranlarda izledi.

Ülke tarihinde ilk kez dünya kupasına katılan Bosna Hersek'te, 2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçında Arjantin maçı için gün boyu nefesler tutuldu ve karşılaşma saati beklendi. Başta başkent Saraybosna olmak üzere ülkenin Mostar, Tuzla, Zenica ve Bihaç gibi şehirlerindeki meydanlar Bosna Hersek bayraklarıyla süslendi. Başkent Saraybosna'da başta BBI İş Merkezi önündeki alan ile Aliya İzzetbegoviç Meydanı'nda kurulan dev ekranlarda vatandaşlar maçı izledi. Bosna Hersek bayraklarının yanı sıra Türkiye bayrakları da taşıyan vatandaşların birçoğunun, takımlarının renkleriyle dizayn edilmiş fes taktıkları da görüldü.

Takımlarının oynadığı oyundan memnun kaldıklarını belirten Bosna Hersekli taraftarlar, gruptaki rakipleri olan İran ve Nijerya'yı rahat bir şekilde yenebileceklerini ifade etti.

 
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.