2015 seçim sonuçları partilerin oy oranları tahmini

2015 seçim sonuçları partilerin oy oranları tahmini

Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında 2015 genel seçim sonuçları ve partilerin oy oranları hakkında tahminde bulundu.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 2015 genel seçimlerinde siyasi partilerin alabileceği oy oranlarını yazdı.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin alacağı oy merak konusu. İlginç yazı ve görüşleriyle bilinen Dilipak, seçimlere dair oranları verdikten sonra  seçmenlerin neden AK Parti'ye oy vediğini böyle anlattı:

AK PARTİ: 48 CHP: 25 MHP: 15 HDP: 9 DİĞERLERİ: 3

"8 Haziran’a uyandığımızda, 21 Şaban günü sonuçlar belli olacak.. Bir hesaba göre 12 Rebiulevvel 632 o gün miladi takvime çevrildiği hesabı ile Peygamberimizin vefat ettiği gün. Yeni bir güne uyanmış olacağız.. Benim seçim sonuçları ile ilgili tahminim şöyle çift sayılı rakamlarda +-2, tek rajamlı sayılarda +-1 olmak üzere 48.25.15.9.3

Son bir haftada ne gibi bir değişiklik olur bilmiyorum..

Birileri bazı noktalarda AK Parti’yi eleştirse bile, sonunda muhalefete bakıp yine AK Parti’ye yönelecek diye düşünüyorum. AK Parti’yi ne için eleştiriyorlarsa, kazanacak durumda olan ötekiler aynı konuda çok daha kötü.. Ben AK Parti’ye oy vermemek için yemin edip, sonra kefaret ödeyip, oyunu AK Parti’ye veren insanlar biliyorum.. Aksi yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur.. Bir şeyi değiştirirken daha kötüsü ile değiştirmek çok da akıl kârı olmasa gerekir..

KILIÇDAROĞLU: YÜZDE 30'U GEÇTİK

2015 genel seçimleri için ilginç bir tahmin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Hürriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 30’u geçtik. Benim inancım, seçimlere kadar yüzde 35’i yakalayacağız" iddiasında bulundu.

DENGE ARAŞTIRMA SEÇİM ANKETİ 2015 GENEL SEÇİMLERİ PARTİLERİN OY ORANLARI

Peki seçim anketlerinde seçim sonuçları nasıl? Son araştırmalarda partilerin oy oranları nasıl dağılıyor?

Denge Araştırma'nın 3-7 Mayıs tarihleri arasında kendi kaynaklarıyla 25 ilde 5 bin 73 kişiyle yüzyüze görüşülerek yapılan seçim anketinde oy oranları şöyle: 

AK Parti: 45.6 
CHP: 25.5 
MHP: 15.1 
HDP 9,5
SP-BBP: 2,3
Diğer 2

ORC'NİN SON SEÇİM ANKETİ

ORC Araştırma'nın Mayıs 2015 dönemine ait Seçmen Tercihleri Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 4-7 Mayıs tarihleri arasında 36 ilde, 2450 kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre, AK Parti seçim yarışını açık ara önde götürüyor.

genel seçim anket sonuçları ak parti, chp, mhp, hdp, sp, bbp oy oranları.jpg

ANDY-AR SEÇİM ANKETİ

Araştırma şirketi Andy-Ar 7 Haziran 2015 için en son genel seçim anketi sonuçlarını Andy-Ar'ın sahibi Faruk Acar, İnternethaber'e açıklamıştı. Andy-Ar'a göre HDP hala barajı aşma veya aşmama noktasında bir belirsizliğe sahip. Ankete göre, AK Parti yüzde 43-44, CHP yüzde 24-25, MHP yüzde 17 ve HDP yüzde 9.5- 10.5'lar civarında...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.