Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak erkek ve kadın basketbol milli takımlarına başarı dileklerinde bulundu.

 

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak erkek ve kadın basketbol milli takımlarına başarı dileklerinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi 148 sporcunun vize aldığını aktarırken, bunun takım sporlarında da gerçekleşmesini istediklerini aktardı.

Basketbolda erkek ve kadın milli takımlarının olimpiyat elemelerine katılacaklarını hatırlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Kadın ve erkek basketbol milli takımlarımızla olimpiyat elemelerinde iki ayrı heyecan yaşayacağız. Avrupa ve dünya basketbolunda elde ettiği derecelerle ne kadar iyi bir takım olduğunu herkese gösteren A Milli Kadın Basketbol Takımımızın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ay-yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğini ümit ediyorum. A Milli Erkek Basketbol Takımı de olimpiyat hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erkek basketbol takımımızın elemelerde istediği sonuçları alarak olimpiyatlara katılacağına inanıyorum. Olimpiyat oyunlarına kadar kota mücadelesi verecek bütün sporcularımıza, hem ülkemiz hem de kişisel kariyerleri adına büyük önem taşıyan bu kritik süreçte başarılar diliyorum."

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'nın Nantes kentinde yarın başlayacak elemelerde mücadele edecek. A Milli Erkek Basketbol Takımı ise 4-10 Temmuz tarihlerinde Filipinler'in başkenti Manila'da olimpiyat eleme maçları yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.