Tunus'ta 2017 bütçe yasa tasarısı

Tunus'ta 2017 bütçe yasa tasarısı

Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi, 2017 bütçe yasa tasarısının hazırlanmasında "uzlaşı" ilkesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.

TUNUS (AA) - Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi, 2017 bütçe yasa tasarısının hazırlanmasında "uzlaşı" ilkesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.

Gannuşi, başkent Tunus'ta koalisyon hükümeti ortağı Nahda partisinin 2017 bütçe tasarısına ilişkin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, "Kaynakların yetersizliğinden dolayı ülkeyi, içinde bulunduğu kriz ortamından çıkarmak için tüm tarafların elinden geleni yapmasını ümit ettiğini" belirtti.

Maliye Bakanı Lemya ez-Zeribi, ekonomistler, Nahda milletvekilleri ve danışmanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Gannuşi, "Tunus, Arap dünyasında istisna bir ülke. Tüm problemler masada çözülüyor. Diğer ülkelerde ise şiddet ve güç kullanılarak çözülüyor. Bu nedenle bütçe tasarısında 'uzlaşı' ilkesinin göz önünde bulundurulması gerekiyor." dedi.

Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü İyad Dehmani, 14 Ekim'de yaptığı açıklamada, 2017 bütçesinin 15 milyar dolar olarak hesaplandığını belirtmişti. Hazırlanan bu bütçeye göre 2,7 milyar dolar dış borç alınması ihtimali, ülkedeki muhalif kanadın tepkisine yol açtı.

Tunus İşci Sendikası, kamu sektöründe ücretlerin dondurulmasını da öngören tasarıyı kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Tunus parlamentosunun kasım ayında 2017 bütçe yasa tasarısını tartışması öngörülüyor.

Bir süredir ekonomik darboğaz içinde bulunan Tunus'ta hükümet, atılan adımlarla krizden çıkmanın yollarını arıyor. Son olarak 2017 bütçesinde alınan tedbirler, sürdürülebilir kalkınma planları, dış ve iç yatırım hedefleri gibi bir dizi konuyu gündemine alan hükümet, kasım ayı sonunda yapılması planlanan "Tunus 2020 Sürdürülebilir Sosyal ve Ekonomik Kalkınmaya Destek Konferansı" çerçevesinde ülkenin içinde bulunduğu darboğazdan çıkış için yoğun çalışmalar yürütüyor.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.