Ankara’ya İşadamı ve Bürokrat Akını

Ankara’ya İşadamı ve Bürokrat Akını

2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası Paneli

Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (TÜMBİAD)'ın Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlemiş olduğu "2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası" paneline katılım oldukça yoğun oldu. Paneli Fatih AYDIN yönetirken, geceye Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk KESECEK’te katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜMBİAD Başkan Vekili Dr. Hüseyin AVCI, devlet yapısının nasıl daha aktif hale gelebileceğinden ve iyi bir bürokratın nasıl olması gerektiğinden bahsederek, ayrıca Türkiye bürokrasisinin, bugüne dek alışılageldiği üzere topluma hükmeden, boyun eğdiren bir yapının aksine, toplumun hizmetindeki bir yapılanma olarak algılanmasının sağlanması gerektiğine ve dolayısıyla gerek iş adamlarımızın gerekse bürokratlarımızın bu sorumluluğun bilincinde olmaları gerektiğine değindi.

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini ortaya koyduğunu belirten ve bu hedeflerden bahsederek, hedeflere ulaşabilmek adına gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Ceylan, TÜMBİAD'ı çalışmalarından dolayı kutlarken, 2023 hedeflerinin yakalanması konusunda önerilerini beklediklerini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Sayın Halil Etyemez yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye'nin her alandaki gelişmelerinden ve 2023 yılı hedefinin; dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, işsizliği yüzde 5’e indirmek, kendi uçağını üreten bir ülke olmak gibi büyük ama gerçekçi olarak tespit edildiğini belirtmiştir. Ülkemizin gücüne güç katmak için, yenilenen iş kanunu tasarısından, yasama çalışmalarından ve sosyal taraflarla birlikte yaptıkları çalışmalardan söz etti.

TÜMBİAD Gençlik Komisyonu Başkanı Tahsin Bayraktar yaptığı konuşmasında, genç girişimciler olarak nasıl daha başarılı ve istikrarlı yol izlenebileceğinden, Türkiye’mizin nasıl daha saygın, daha tanınmış bir konuma gelebileceğinden, değerlerimize sahip çıkarak girişimcilere verilen bu fırsatı en güzel şekilde değerlendireceklerinden bahsetti.

TÜMBİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Ayşe Akçin ise derneğin kuruluş amacına dikkati çekerek, bu kapsamda yapılmış ve yapılması planlanan çeşitli çalışmalardan bahsetmenin yanı sıra, hukuk ve bürokrasi arasındaki ilişkiden söz etti.

TÜMBİAD Genel Başkanı Cevdet Akay, 2023 hedeflerinden bahseden konuşmasında, TÜMBİAD olarak yapılan çalışmalardan, paneller, ulaşım raporları çeşitli illerde yapılan toplantılardan, eğitim, kültür, sanat ve sporla ilgili faaliyetlerinden bahsetti. Dernek faaliyetleri çerçevesinde Ülkemizin genel menfaatleri doğrultusunda projeleri hayata geçirmek için, birlik ve beraberliği artırmayı istediklerini ve bu toplantının beklenen sonuçlara ulaşmasını dilediğini belirtti.

Gaziantep Milletvekili Sayın Mehmet Erdoğan, bir ülkenin kalkınmışlığının ve demokrasisinin ilerleyişinin sivil toplum kuruluşlarının gelişmişliğine bağlı olduğuna dikkatleri çekti. Ayrıca Sayın Erdoğan, İş adamları ve bürokratları bir araya getirmenin önemini vurguladı.

Çankırı Milletvekili Sayın Hüseyin Filiz ise, bürokrasi ile ilgili olarak, iş adamları bakımından birbirleri ile rekabet edebilecekleri tek önemli alan olduğundan ve ülkemizin bürokrasi ile ilgili sorunlarından bahsetti.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Azerbaycanlı Prof. Dr. Hanım Halilova ise, yaşanılan uluslararası problemlere, verdikleri mücadelelere ve bu mücadelede Türkiye’nin önemli rolüne değindi.

ankarapanel3[1].jpg

ankarapanel5[1].jpg

ankarapanel2[1].jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.