KIVANÇ: DARBEYİ DESTEKLEDİM PİŞMANIM

KIVANÇ: DARBEYİ DESTEKLEDİM PİŞMANIM

27 Mayıs'ta "Masanın bir ucunda Aziz Nesin yazıyordu, bir ucunda ben." diyen Halit Kıvanç, Yassıada yazıları için "Fazla angaje olmuştuk." dedi.

27 Mayıs ile ilgili anekdotlar paylaşan Spiker Halit Kıvanç, darbeyi desteklediği için pişman olduğunu ifade etti ve "İki askeri darbede yazdığımız yazılara da sonradan baktığımda birçoğunun tecrübesizlikten olduğu sonucuna vardım. O zaman fazla angaje olmuştuk. Harekatın ne olduğunu da bilmiyorduk. " dedi.

Habertürk'ten Evrim Çolakoğlu'nun, Halit Kıvanç röportajından dikkat çeken bazı bölümler:

“2 SAAT 45 DAKİKA ENSEMDE SİLAHLA MAÇ ANLATTIM”

- 27 Mayıs’tan sonra maç anlatmanız için alıkoymuşlar sizi…

İhtilalden on gün kadar sonra İskoçya ile milli maç vardı. Evden aldılar, uçakla Ankara'ya gittik. “Siz güvenilir bir insan olduğunuz için mikrofonu size emanet ediyoruz” dediler. Gece otelde kaldım. Akrabama gidecektim, uygun olmayacağını söylediler. Bütün gece kapımda asker bekledi. Ertesi gün radyoevine götürdüler. Tam 2 saat 45 dakika ensemde silahla maç anlattım. Maç sonrası şeref tribününde oturan Gürsel Hoca'ya “Bu tedbiri biraz fazla buldum” dedim. Gürsel Hoca da “Kusura bakmayın ama biz çok büyük bir hareket yaptık. Burada siz bir cümle konuşsaydınız, ihtilal geri tepti gibi bir şey deseydiniz sizi orada vuracaktık, bütün Türkiye birbirine girecekti. Onun için tedbir aldık” dedi.

“DARBELERİ DESTEKLEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM”

- Yassıada yazılarınız için “O dönem yazmamış olmayı çok isterdim” demişsiniz…

İki askeri darbede yazdığımız yazılara da sonradan baktığımda birçoğunun tecrübesizlikten olduğu sonucuna vardım. O zaman fazla angaje olmuştuk. Harekatın ne olduğunu da bilmiyorduk. Özellikle 27 Mayıs'ta, hem böyle bir şeyi gören ilk kuşaktık hem de çok inandığım insanlar aynı durumdaydı. Masanın bir ucunda Aziz Nesin yazıyordu, bir ucunda ben. Türkiye daha özgür olsun istiyorduk, onun için yazıyorduk.

“ŞİKE OLAYI ASLA BİTMEZ”

- Tanık olduğunuz şike olayı oldu mu?

Duyduğum şike olayı çoktur ama gözümle gördüğüm bir tanedir. Çok uzun yıllar önce bir idareci bana içi para dolu bir çanta gösterip, nedenini sorunca da “Deplasman maçına gidiyorum, bu maç biraz zor” demişti. Şaka yapıyor sandım ama yıllar sonra şike yaptığını itiraf etti. Kim olduğunu sorma çünkü ben artık eski problemlere dönemiyorum. Yalnız şunu söyleyebilirim ki şike olayı dünyanın her yerinde vardır ve asla bitmez.

- Ciddi bir dava süreci yaşandı...

Olsun, yine de bitmeyecek.

- Futbol programlarında pozisyonların uzun uzun tatışılmasına ne diyorsunuz?

Ben de konuşuyorum o programlarda. Önemli olan boş konuşmamaktır.

- Messi, Pele'den daha iyi dediniz mi?

Hayır. Kendi devirleri içinde mukayese etmek lazım ama Pele bu kadar çok şey yapan ilk adamdır.

- Neden gümüş madalyanız var?

Türk Milli Takımı'nın 50 maçını anlatan ilk spiker olduğum için verdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.