"Gülen'i konuk aldığım için aforoz edildim"

"Gülen'i konuk aldığım için aforoz edildim"

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand, 28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen'in neden hedef haline getirildiğini de anlattı.

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand, 28 Şubat darbesinin mağdur ettiği isimlerden biriydi. Yıllar sonra o dönemin belgeselini yaptı ve darbenin nasıl hazırlandığını anlattı. Birand Fethullah Gülen ' in neden hedef haline getirildiğini de anlattı.

Biran, 28 Şubat ' ın nedenlerinin en önemli unsurlardan birisinin, Fethullah Gülen harekerine askerin duyduğu antipati, kaygı, kuşku ve korku olduğunu söyledi.

' FETHULLAH GÜLEN'İ 32. GÜN'E KONUK ETTİĞİM İÇİN AFOROZ EDİLDİM '

Biran ' a göre Gülen ' in yetişmiş bir nesil için çalışıyor olması darbecileri rahatsız etmişti. Kendisinin de Gülen ' in tavsiye ettiği hizmetleri karalamadığı için hedef tahtasına oturtulduğunu anlattı.

' Gülen ' in okullarının övdüğümden dolayı, Gülen ' i 32. Gün'e konuk ettiğimden dolayı beni aforoz ettiler ' diyen Mehmet Ali Birand, ' Halbuki ben yanlış bir şey yaptığıma kesinlikle inanmıyordum ' dedi.

' O GAZETECİLER TÜRKİYE'Yİ OKUYAMADILAR '

28 Şubat sürecinde andıçlanarak PKK yanlısı ilan edilen ve adeta hedef gösterilen Birand, Gülen aleyhine yazmadığı için bazı kesimlerle karşı karşıya geldiğini açıkladı.

Birand, ' Bana şunu dediler; şunu yaz bunu ez değil, niye Fethullah Gülen diyorsun. orada çok itiştik ' ifadesini kullandı.

Birand ' a göre 28 Şubat darbesine katkı yapan gazeteciler değişmeye başlamış olan Türkiye ' yi okuyamadılar. ' Anadolu tüccarı, mütedeyyin vatandaş, dindar vatandaş, herkes de bir kalkınma vardı ama din adına değildi bu ' diye konuşan usta gazeteci, ' Yani dinciler, dindarlar ayaklandı da Türkiye ' ye haklarını arıyorlar değildi, bu haksızlıklara karşıydı, anti demokrasiye karşıydı bunu göremediler ' dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.