Çetin Doğan ve Engin Alan Adliyede

Çetin Doğan ve Engin Alan Adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı.

28 Şubat soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. 4'ü dönemin kuvvet komutanları olmak üzere toplam 6 asker savcılığa çağrıldı.

Operasyon İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla'da yürütülüyor. Bu dalgada öncekilerin aksine gözaltına alınanların konutlarında arama yapılmadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonunda dönemin kuvvet komutanları ifadeye çağrıldı.

Savcılığa çağrılanlar arasında 4'ü emekli orgeneral toplam 6 asker bulunuyor. Emekli Orgeneral Teoman Koman ve Balyoz davası tutuklusu Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Engin Alan'ın da ifadesi alınacak.

Soruşturma kapsamında, 28 Şubat döneminin Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ifadesine başvurulmak üzere Ankara'ya götürüldü.

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi ve 1996'da yaş haddinden emekli olan eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal da polis eşliğinde ifadeye gidiyor.

Son dalga, dönemin Batı Çalışma Grubu'nun en üst makamına yönelik olarak yapılıyor.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında orgenallerin de olduğu 75 muvazzaf gözaltına alınmış ve 51 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmada son operasyon 8 Mayıs'ta gerçekleşmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.