CNN TÜRK'TEN DEV BELGESEL: “SON DARBE: 28 ŞUBAT”

CNN TÜRK'TEN DEV BELGESEL: “SON DARBE: 28 ŞUBAT”

“Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli Şubat ayında CNN TÜRK’te başlıyor. M. Ali Birand'ın yönetiminde geniş bir kadronun emek verdiği belgesel Türk siyasetinin en önemli yol kazalarından biri olan 28 Şubat sürecini anlatıyor.

Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli Şubat ayında CNN TÜRK’te başlıyor. Mehmet Ali Birand'ın yönetiminde geniş bir kadronun emek verdiği belgesel Türk siyasetinin en önemli yol kazalarından biri olan 28 Şubat sürecini anlatıyor. 

 

12 bölümden oluşan belgesel için 100’den fazla yerli ve yabancı tanıkla konuşuldu. Çok geniş bir arşiv çalışmasının ürünü olan proje için Kanal D, Star TV, CNN TÜRK ve Milliyet gazetesi arşivleri günü gününe tarandı.

 

Necmettin Erbakan’dan Hüsnü Mübarek'e, Süleyman Demirel’den Theodoros Pangolos’a, Recep Tayyip Erdoğan'dan Kemal Derviş’e, Mehmet Ağar'dan Bülent Arınç’a, Hatip Dicle’den Mesut Yılmaz’a, Yıldırım Aktuna’dan Fadime Göktepe'ye, Özge Mumcu'dan Nurettin Sözen’e, Hüsamettin Cindoruk’tan Yekta Güngör Özden'e, Ufuk Uras’tan Fehmi Işıklar’a, Şevket Kazan’dan Talat Şalk’a, Akın Birdal’dan Zafer Mutlu’ya tanıklar, Özal’ın ölümünden Ak Parti'nin iktidar olmasına kadar yakın tarihimizin en sıcak anlarını bu belgeselle hafızalarımıza emanet ediyor.

 

Madımak Oteli katliamının perde arkasından, Refah Partisi’nin iktidar yürüyüşüne, Sabancı Suikastından Tansu Çiller’in terörle mücadele politikasına, Susurluk kazasından Recep Tayip Erdoğan’ın hapse girişine, Kardak krizinden Hayata Dönüş operasyonuna, Anayasa kitapçığı krizinin perde arkasından Öcalan’ın yakalanışına, Manisalı çocuklara işkence davasından  Metin Göktepe’nin katline, Merve Kavakçı olayından Ak Parti'nin iktidar oluşuna  90'lı yılların en önemli dönemeçleri, 28 Şubat sürecinde yaşanan bütün olaylar tanıklarıyla CNN TÜRK ekranına geliyor. “Son Darbe: 28 Şubat”ta darbeciler değil; darbelenenler, demokrasiyi savunanlar, tanıklar ve mağdurlar konuşuyor.

                                                                                                                                                                                                                                          

“Son Darbe: 28 Şubat” belgeselinin genel koordinatörlüğünü Reyhan Yıldız, danışmanlığını Talip Korkmaz, yönetmenliğini Özgül Ören yaptı. Müziklerini emekli büyükelçi Murat Sungar besteledi.

 

Belgesel Şubat ayında CNN TÜRK’te yayınlanacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.