Neyinden Korkayım.. Mezarından Çıkıp Gelecek Değil Ya!

Neyinden Korkayım.. Mezarından Çıkıp Gelecek Değil Ya!

Atatürk karşıtı söylemleriyle tepki çeken Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Atatürk hakkında tepki çeken açıklamalarına Habertürk ekranlarında devam etti.

Türkiye'nin Nabzı programında konuşan Türköne şunları söyledi:

ATATÜRKÇÜLÜKTEN KURTULMALIYIZ
Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak ayrı bir şey. Ama sürekli Atatürk'ü referans mı alacağız? Bundan kurtulmanın yolu da Atatürkçülükten kurtulmaktır. Zihnimizi ve aklımızı özgürleştirmenin hakikaten bilimi rehber almanın yolu Atatürkçülük denilen şeyi tarihin tozlu sayfalarında bırakmak, bir ideolojisi olarak. Yoksa gerçeği aramaya kalkarsak zaman kaybetmiş oluruz.
Atatürk'ü sevmenin yolu Atatürkçülükten vazgeçmek, Atatürk'ün istismar edilmesinden, Atatürkçüler tarafından adeta bir kalkan bir zırh demokrasi karşıtı fikirlerine bir maske olmasını engellemekten geçer.

YAZIK DEĞİL Mİ ATATÜRK'E
28 Şubat'ta gülümseyen Atatürk heykelleri koymuşlar ve kaldırmışlar. Atatürk heykelleri her zaman sert bakacak. Gülümseyen Atatürk olamaz. Dikkat eden okullarda kara tahtanın üzerindeki resimlerde çatık kaşlıdır. Niye böyle bir şey yapıyorlar, işte Atatürk'le milleti korkutmaya çalışıyorlar. Yazık günah değil mi Atatürk'e? Atatürkçülüğü çağ dışı bir ideoloji bir türlü bağnazlık olarak görüyorum.

MEZARINDAN ÇIKIP GELMEZ
Bir izleyiciden gelen 'Mümtazer Türköne neden bu kadar Atatürk'ten korkuyor ' sorusuna ise Türköne şöyle yanıt verdi:
Niye korkayım Atatürk'ten. 1938'de ölmüş mezarından çıkıp gelmez. Niye korkayım Atatürk'ten.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.