Aczmendiler Kocatepe’ye askeri araçlar taşımış!

Aczmendiler Kocatepe’ye askeri araçlar taşımış!

Refahyol’un Başbakanı Necmettin Erbakan’ın danışmanı gazeteci İlnur Çevik, 28 Şubat döneminde Aczimendilerin provokasyonda kullanıldığına dikkat çekerek, o dönemde Ankara'da düzenlenen Bediüzzaman mevlidini basan Aczmendilerin askeri araşlarla götürüldüğü

Refahyol’un Başbakanı Necmettin Erbakan’ın danışmanı gazeteci İlnur Çevik, 28 Şubat döneminde Aczimendilerin provokasyonda kullanıldığına dikkat çekerek, “Ankara′da Bediüzzaman mevlidi vardı. O toplantıyı Aczimendiler bastı. Sonra sözde gözaltına alındılar. Ama beş yüz metre ötede askerî cemselere alınıp götürüldüler. Yani Aczimendiler Kocatepe’ye cemselerle getirilip, cemselerle götürüldü” dedi.
 
Aczmendiler Kocatepe’ye cemselerle götürüldü
 
REFAH-YOL Hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın özel danışmanlığını da yapan gazeteci İlnur Çevik, 28 Şubat’ın aktörlerinden olan Aczimendiler’in askeri araçlarla getirildikleri Kocatepe’de Bediüzzaman Mevlidi’ni bastığını, aynı araçlarla da götürüldüğünü söyledi.
İlnur Çevik, Star’a 28 Şubat sürecinde Aczimendiler dahil sistematik olarak sivillerin kullanıldığı olayları anlattı. Askerin daha Refah-Yol’un ilk gününde darbe yapmayı kafasına koyduğunu belirten Çevik, bunun için özellikle medya üzerinden her türlü psikolojik harp tekniklerinin kullanıldığına işaret etti. Müslüm Gündüz ile basılan Fadime Şahin´in bizzat Genelkurmay tarafından kullanıldığını, Aczimendilerin ise eylemlere askeri cemselerle getirilip götürüldüğüne şahit olduğunu kaydetti.
 
BİZ BUNLARI KILIÇTAN GEÇİRECEĞİZ
 
28 ŞUBAT sürecinin Refah-Yol hükümeti kurulmadan başladığına işaret eden İlnur Çevik’in, dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak’ın Erbakan’ın istifa ettiği 18 Haziran 1997 tarihinden iki gün önce kendisini karargaha çağırdığını söyledi. Çevik orada Özkasnak ile yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı: “Özkasnak beni çağırdı; ‘Bunlar rezalet, yerini iyi belirle’ dedi. Ben de ‘yerim orası’ diye karşılık verdim. Bunun üzerine hiddetle ‘Biz bunları kılıçtan geçireceğiz. Bir gün askere süngü tak, deyip üzerlerine salacağım’ dedi. Ben de ‘Bu ordunun içindeki askerin beşte üçü dini hassasiyetleri olan insanların çocukları. Sen süngü tak, yürü dediğinde asker senin üzerine yürürse o zaman ne olur?’ diye sordum. Bunun üzerine bana ‘demagoji yapma’ dedi ve kapı önüne koydu.”
 
GÖZALTINDAN CEMSLERLE ALINDILAR
 
ÇEVİK, 28 Şubat sürecinde her türlü psikolojik harp tekniğinin yanı sıra provokatif eylemlerle sürece katkı yapıldığını söyledi. Çevik, “Askerler sistematik bir şekilde sivilleri kullanarak darbenin şartlarını hazırladılar. Psikolojik Harp Dairesi’nin başındaki emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, STK’lar, yargı ve medyaya brifingler verdi” diye konuştu. Çevik, şahit olduğu bir olayı anlatırken, o dönemde yürütülen psikolojik harekat ve provokasyonların boyutunu da gözler önüne serdi: “Ankara´da Bediüzzaman mevlidi vardı. O toplantıyı Aczimendiler bastı. Sonra sözde gözaltına alındılar. Ama bunlar, beş yüz metre ötede askeri cemselere alınıp götürüldüler. Yani Aczimendiler Kocatepe’ye cemselerle getirildi, cemselerle götürüldü” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.