28 ŞUBAT'TA SIR PERDESİ KALKIYOR

28 ŞUBAT'TA SIR PERDESİ KALKIYOR

Refahyol hükümetinin görevden ayrılmasına yol açan 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu belgelerindeki gizlilik kararı kaldırıldı.

 

Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısında, 28 Şubat'taki toplantıyla ilgili önemli bir karar alındı.

Refahyol hükümetinin görevden ayrılmasına yol açan 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu belgelerinin üzerindeki sır perdesi kalkıyor.

Aralarında 8 yıllık kesintisiz temel eğitim, özel Kur'an kurslarının kapatılması gibi başlıkların da bulunduğu kararların bir kısmı kamuoyuna açıklandı. Ancak bazı maddeler MGK kararlarının gizliliği öne sürülerek o gün bugündür hiç açıklanmadı.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, daha önce bu belgeleri MGK Genel Sekreterliği'nden istemiş ancak gizlilik kararı gerekçe gösterilerek bu talep geri çevrilmişti.

Önümüzdeki hafta komisyonun yeni bir yazı yazarak gizlilik kararı kaldırılan belgeleri yenidenMGK Genel Sekreterliği'nden isteyeceği belirtiliyor.

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan ve 9 saat süren Milli Güvenlik Kurulu'nda çıkan kararlar, Necmettin Erbakan başkanlığındaki Refahyol hükümetini düşüren en önemli mihenk taşı olarak gösteriliyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.