28 Şubat mağduru rektör Demirel ve Gürüz’den davacı

28 Şubat mağduru rektör Demirel ve Gürüz’den davacı

28 Şubat sürecinde rektörlükten atılan Prof. Dr. Armağan, davayı kazandığı halde, kararı uygulamayan Gürüz'le Demirel hakkında suç duyurusunda bulundu.

28 Şubat sürecinde rektörlükten atılan Prof. Dr. Servet Armağan, davayı kazandığı halde, kararı uygulamayan dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'le, Cumhurbaşkanı Demirel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Harran Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan, 28 Şubat'ta yaşanan olaylarda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de aralarında olduğu görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ‘'28 Şubat Soruşturması''na ilişkin bir şikayetçi de anayasa hukuk profesörü Servet Armağan oldu. Armağan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede, 28 Şubat'ta Türkiye'ye büyük zararlar verildiği, zararlardan sorumlu olan diğer kişiler dışında, hukuka aykırı davranış ve fiiller ile kendisine verdikleri maddi ve manevi zararlardan dolayı Demirel ve Gürüz'ün cezalandırılmalarını talep etti.

Hakkımda 30 çeşit suç uydurdular

Armağan, “1996'ya kadar rektörlük yaptım. 1996'da YÖK, hakkımda aralarında irticanın da bulunduğu 30 sebebe dayalı soruşturma açtı. Görevliler 30 sebebin 27'sini gereksiz gördü. Üç konudan dolayı beni disiplin kuruluna sevk ettiler. Şikayet konusu 3 konu da Ziraat Fakültesi'ne bağlı bir ineğin ölümü, öğretim üyelerini kaçırmak ve baskı yapmak şeklindeydi. Tabii ineği ben öldürmedim. Diğer 2 konudaki suçlamalar da asılsızdı'' dedi.

Danıştay kararını uygulamadılar

İfade vermek için YÖK'e gittiğini, ancak ifadesinin alınmadığını söyleyen Armağan, bu olaydan bir gün sonra kendisini rektörlükden alındığını hatırlattı. Armağan, görevinden alınmasına ilişkin YÖK aleyhine Danıştay'da dava açtığını ve kazandığını dile getirerek, ‘'Ancak YÖK bu kararı uygulamadı. Süleyman Demirel ve Kemal Gürüz'e dilekçe verdim. Hatta Cumhurbaşkanlığına 5 dilekçe verdim. Dedim ki ‘Size bağlı olan bir kimse kararı uygulamıyor'. Hiçbir sonuç alamadım.''

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.