28 Şubat Ruhu Hortladı

28 Şubat Ruhu Hortladı

Milli iradenin üzerindeki ipotekleri kaldırmak için köklü değişimler yapılırken, başörtüsü yasağı, işgüzarlar eliyle sürdürülüyor. İşte Yaşananlar:

Yasaklarla başlayan 2010 “zulümlerle sürüyor”

 

Milli iradenin üzerindeki ipotekleri kaldırmak için köklü değişimler yapılırken, başörtüsü yasağı, işgüzarlar eliyle sürdürülüyor. Her alanda değişim yaşanırken, bu alan dokunulmazlar arasında yerini koruyor. Son 1 ay içerisinde örtülülere reva görülen çağdışı uygulamalar ise “28 Şubat Ruhu Hortladı” değerlendirmesini beraberinde getiriyor.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda sabah saatlerinde başlayan yemin törenine katılmak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, nizamiyeden içeri alınırken, kimlik kontrolünden geçirildi. Yapılan kimlik kontrolü sırasında çarşaflı ve başörtülü bayanlar sırf inançları gereği tesettürlü olduklarından dolayı nizamiyeye alınmadı.

MİSAFİRHANEYE ALINMADILAR

Marmara Üniversitesi misafirhanesinde rezervasyon yaptıran Çınar ailesi, kalmak için gittiklerinde başörtüsü taktıkları gerekçesiyle misafirhaneye alınmadı. Ücret ödemelerine rağmen sokakta kalan Çınar ailesi, üniversite hakkında dava açmaya hazırlanırken, resepsiyon görevlisi ise uygulama konusunda Marmara Üniversitesi Rektörü’nün sözlü talimatı bulunduğunu söyledi.

YASAK ÖZEL DERSHANEYE SIÇRADI

Bursa Nilüfer’de Tudem Dershanesi’nde seviye belirleme sınavına girmek için dershaneye giden ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Kübranur Çini, başörtülü olduğu gerekçesiyle sınava sokulmadı. Kübranur Çini, gözyaşlarıyla dershaneden çıkarak kapıda bekleyen babasının yanına gitti. Baba Adil Çini, “28 Şubat’ın yıldönümünde böyle bir olayla karşı karşıya gelmek beni derinden yaraladı” şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜLÜYSEN PASO ALAMAZSIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, öğrenci ve öğretmenlerin belediye otobüslerinden indirimli faydalanması için düzenlediği ulaşım kartlarında başörtülü fotoğraf bulunmaması şartı getirdi.

OYUNCAK MÜZESİNE BİLE ALMADILAR

Çocuklarının eğitimi için her zorluğa katlanan anneler, Ankara Üniversitesi eğitim fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Oyuncak Müzesi’ne başörtülü oldukları gerekçesiyle alınmadı.

ÖRTÜLÜYE ALIŞVERİŞ YASAĞI

Bursa'daki Renault fabrikasının yönetimi, çalışanların alışveriş yaptığı kooperatife başörtülülerin girmesini yasakladı. Bir işçinin eşi, anne ve babasıyla birlikte alışverişe gitmesi üzerine alınan tuhaf karar, çalışanlar arasında huzursuzluğa sebep oldu. Yasağa gerekçe sunamayan Oyak Renault yönetimi, ‘tüzel kişilik’ dediği kooperatifi adres gösteriyor.

BAŞÖRTÜLÜ ANNEYE İĞRENÇ SÖZLER

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Çam, 6 aylık bebeği havale geçirince bebeğini Cerrahpaşa Hastanesi Çocuk Acil Bölümüne getiren Sevda Akçay'a sırf inancı gereği taktığı başörtüsünden dolayı hakaret dolu sözler sarfetti.

İKİNCİ TEL ÖRGÜ ZULMÜ

Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda sabah saatlerinde başlayan yemin törenine katılmak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, nizamiyeden içeri alınırken kimlik kontrolünden geçirildi. Yapılan kimlik kontrolü sırasında çarşaflı ve başörtülü bayanlar sırf inançları gereği tesettürlü olduklarından dolayı nizamiyeye alınmadı. Nizamiye kapısında bekleyen subaylar tarafından tesettürlü asker yakınlarına; “Bu şekilde içeri giremezsiniz. Çarşafınızı çıkarıp, başınızı açarsanız içeri girebilirsiniz” denildi. Giyindikleri tesettürleri çıkarmayan asker yakınları, nizamiyeden içeri alınmadı. İçeri alınmayan asker yakınları, nizamiyenin dış kısmında bulunan otoparktan töreni izlemek zorunda bırakıldıı.

DOKTORLARA SEMİNER YASAĞI

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde dün düzenlenen “Yoğun Bakım ve Beslenme” konulu programa katılmak isteyen 10 doktor, başörtülü oldukları gerekçesiyle içeri alınmadı. Üniversitenin güvenlik görevlileri ise dekanlığın emrini uyguladıklarını ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, öğrenci ve öğretmenlerin belediye otobüslerinden indirimli faydalanması için düzenlediği ulaşım kartlarında başörtülü fotoğraf bulunmaması şartı getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öğrencilere toplu taşıma indirim kartlarının başörtülü fotoğrafla verilmeyişini savunmuştu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Çam’ın, başörtülü Sevda Akçay’a sarfettiği hakaret dolu sözler, kamuoyunda tepkiye sebeb olmuştu.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN: “ÜLKEYE DÜŞMANLIK YAPIYORLAR”

Özgür Eğitim-Sen Basın Hakla İlişkiler Genel Sekreteri Ufuk Coşkun, 21. Yüzyılda hâlâ koskoca adamlar, paşalar, müdürler, akademisyenler, siyasiler ve öğretmenler eliyle örtü yasağının devam ettirildiğini belirterek, “En temel insan hakkını içlerine sindiremeyen zihniyet, ülkeye en büyük düşmanlığı yapmaktadır” dedi.

“YASAKLAR YOK EDİLSİN”

28 Şubat sürecinin izlerinden arınmak için toplumsal mutabakatın sağlandığını; ancak bu zihniyet eliyle son günlerde yeniden yasağın konuşulur hale geldiğini hatırlatan Eğitim Uzmanı Coşkun, “İnsanların inançları, değerleri, giyimleri, dilleri ve yaşam tarzları üzerinden yapılan her türlü politik hesap, insanlığı alçaltan bir durumdur. Bu durumdan arınmak ise elzemdir. Demokratik açılımların ve Anayasa değişiklik paketinin gündemde olduğu şu günlerde unutulmamalıdır ki; bir insanın inancını, değerini ve itibarını dikkate almadan atılan temeller sağlam olmaz. İçinde insan, ahlâk, vicdan ve erdem gibi değerleri barındırmayan yasalarla ülke idare edilemez. Çocuklarını üzen, onları korkutan ve sürgüne gönderen, annelerini ağlatan ve inanç değerlerini hiçe sayan bir ülke, dünyanın en büyük ve en güçlü ülkesi olsa bile, bir işe yarar mı? O zaman bugün gündemde olan reformların içine mutlaka doğuştan insanlara tanınan, ancak işgüzarlar tarafından yasaklanan hakların iadesine yönelik çalışmalar eklenmelidir” diye konuştu. -VAKİT

Etiketler :