28 Şubat'ın medya aktörlerine dava geliyor!

28 Şubat'ın medya aktörlerine dava geliyor!

28 Şubat darbesinin medya ayağıyla ilgili bir rapor hazırlandığını iddia eden Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, davaya dahil edileceğini iddia ettiği isimleri açıkladı.

BTK ve DDK’nın 22 Nisan ayında başlayan 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili rapor hazırladığını iddia eden Cem Küçük, önümüzdeki günlerde 28 Şubat’ın medya ayağına soruşturma başlatılacağını söyledi ve o isimleri açıkladı.

İşte Küçük’ün yazısının o bölümü:

Elbette dönemin en önemli medya aktörü Aydın Doğan 28 Şubat'ı araştıran gerçek savcılara ifade verecek ve yargılanacaktır. 28 Şubat'ın gerçek üssü Aydın Doğan medyasıydı. Doğan o soruşturma sürecinde paralel örgütle anlaştığı için rahat ve huzurluydu.

Aynı şekilde Doğan medya bünyesinde 28 Şubat darbecileriyle ortak çalışmış Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı başta olmak üzere dönemin darbeci medya aktörleri de yargılanacaktır. Tuhaf biçimde 28 Şubat'ta darbeci generallerle kanka olan Altaylı'nın şimdi de Ali Fuat Yılmazer gibi isimlerle kanka olduğu BTK raporlarında gözüküyor.

Şimdi biten Dinç Bilgin ve tüm darbeci medya ekibi de yargılanacaktır. Aynı şey sorumlulukları oranında Erol Aksoy ve Cem Uzan medyasının sahibi ve aktörleri için de geçerlidir. Hatta darbecilerin talimatıyla muhafazakar bir TV kanalının tepesine çöken Ali Baransel gibi isimlerin de savcılar kapısını çalacaktır. Öte yandan 28 Şubat'ın TV ayağını oluşturan başta Uğur Dündar olmak üzere Ali Kırca ve Reha Muhtar gibi aktörler de yargılanacaktır. Darbeci generaller kadar bu sivil darbecilerin de yargılanması evrensel hukuk standartlarına da uygundur. Paralel yargının İlker Başbuğ ya da Nedim

Şener gibi isimlere yaptığı zulümler bu dönem olmayacaktır. Bir yandan paralel darbeciler, bir yandan 28 Şubat darbecilerinin yargılanacağı adil bir döneme giriyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.