3,5 milyon araç geri çağrıldı

3,5 milyon araç geri çağrıldı

Toyota, Honda, Nissan ve Mazda, yolcu bölümündeki hava yastığının şişiricisinde yaşanabilecek yanma sorunu nedeniyle küresel ölçekte 3,5 milyona yakın aracını geri çağıracak.

Otomobil parçaları üreticisi Japon Takata şirketi sözcüsü Akiko Watanabe, hava yastığı sorunu nedeniyle verdikleri bu kararın Japonya dışındaki otomobil üreticilerini de etkileyeceğini söyledi.

Toyota şirketi, 580 bini Kuzey Amerika'da, 490 bini Avrupa'da ve 320 bini Japonya'da ve bazı başka yerlerdeki Kasım 2000 ile Mart 2004 arasında üretilen "Corolla, Tundra ve Lexus SC" modelindeki toplam 1,7 milyon aracını geri çağırdığını açıkladı.

Honda ise başta yaklaşık 680 bini Kuzey Amerika'da, 270 bini Japonya'da, 64 bini Avrupa'da ve başka yerlerdeki "Civic, CR-V ve Odyssey" modelindeki toplam 1,1 milyon aracını geri çağırdığını bildirdi.

Nissan Ağustos 2000 ile Ocak 2004 yılı arasında üretilen "Cube, X-Trail, Maxima ve Teana" modelinde 137 bini Japonya'da olmak üzere toplam 480 bin aracını geri çağırdığını, bu durumdan en çok Kuzey Amerika ve Avrupa'da bulunan otomobillerinin etkilendiğini ifade etti.

Mazda ise "RX-8 and Mazda 6" modelindeki 45 bin aracını geri çağırdığını dile getirdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.