3 Çeçen’e Suikast MOBESE’de

3 Çeçen’e Suikast MOBESE’de

Zeytinburnu’nda Rus ajanlar tarafından 3 Çeçen’e düzenlenen suikastle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul Zeytinburnu’nda 3 Çeçen’in öldürülmesi ile ilgili soruşturmada olayın yaşandığı yere çok yakın bir noktada bulunan MOBESE kamerasının yaşananları saniye saniye görüntülediği belirlendi. Zarberk Amerov, Rüstem Alkavnov ve Müsayev Berkhat’ı vurulduğu Mevlana Caddesi’ni bütünüyle gören ve cinayetin yaşandığı noktaya 100 metre mesafede bulunan MOBESE görüntülerine el koyan polis, ayrıca cadde üzerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin de tamamını topladı.

Rahat kaçabilmek için plan yapmışlar

Özellikle MOBESE kamerası görüntüsünde olay anının an be an yeraldığı öğrenildi. Saldırı sırasında 6 araç kullanan saldırganların Mevlana Caddesi’nin Zeytinburnu ve Ambarlı çıkışlarını ayrı ayrı birer araçla tutukları saldırıyı gerçekleştiren aracın olay yerinden rahat kaçabilmesi için araç girişine birkaç dakika da olsa izin vermedikleri belirlendi. Bu sayede saldırının gerçekleştirildiği aracın Mevlana Caddesi’nden Tercüman Sitesi yönüne hızla kaçabildiği öğrenildi.

Cinayetler, sivil polisin gözleri önünde

3 Çeçen’in öldürülmesiyle ilgili diğer bir ayrıntı ise yaşananları sivil bir polisin şahit olması. O gün izinli olan polis memuru olayın yaşandığı noktada bulunan kahvehanede çay içiyordu ve saldırganlar silahlarını çektiği an dışarıya sigara içmeye çıkmıştı. Saldırı gözlerinin önünde yaşanan polis memuru hemen aracın plakasını 155’e vererek emniyet güçlerini harekete geçirdi. Saldırıya uğrayan Çeçenler’e ilk müdahalenin de bir trafik polisi ile bu sivil polis tarafından yapıldığı öğrenbildi.

Saldırganın yanında bir kişi daha vardı

Emniyet güçlerinin araç kiralama firmaları ve Sultanahmet’teki otel ile ilgili yaptıkları incelemelerde ise araç kiralama işlemin Aleksandr Garkov ile birlikte yapan diğer Rus vatandaşının isminin Nadim Ayupov olduğunu tespit etti. Garkov ve Ayupov’un güvenlik kameralarına takılan yan yana görüntüleri tespit edildi. Şahısların Aksaray’daki araç kiralama firmalarından “Antalya’ya tatile gideceğiz” diye kiraladıkları araçların camlarına film taktırdıkları araçların teslim edileceği gün olan 16 Eylül’de de saldırının gerçekleştirildiği belirlendi.

RUS ELÇİLİĞİNDE PROTESTO

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) üyesi bir grup, Zeytinburnu’da silahlı saldırıya uğrayan Çeçenistan uyruklu 3 kişinin Rus ajanları tarafından öldürüldüğü iddiasıyla Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi yaptı.

Kadirov ‘cenazelere el koyarım’ dedi

Öldürülen Zavrbek Amriev’in (26) eşi Hatice Amriev, Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov’un kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Kayınpederinin Çeçenistan’da olduğunu ve eşinin ülkesinde toprağa verilmesini istediğini anlatan Amriev, “Eşimi Çeçenistan’da defnetmek istedik. Ancak Ruslar’dan bile daha zalim Ramazan Kadirov izin vermedi. Eşimin naşının Çeçenistan’a getirilmesi durumunda cenazeye el koyacağı tehdidinde bulundu. Kadirov öldürdüğü Çeçen direnişçileri ailelerine vermiyor ve gayri Müslim mezarlığında toprağa veriyor. Bizde mecburen eşimi İstanbul’a defnettik” dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.