3 Gizli Tanığın İzi Bulundu

3 Gizli Tanığın İzi Bulundu

Osman Şanal'ın yetkisi alınınca gizli tanıklara operasyon başlatıldı. Üç gizli tanık da ortadan kayboldu. Ve gizli tanıkların izi bulundu

 Osman Şanal’ın elinden yetkilerinin alınması sonrasında gizli tanıkların doğal olarak korkacakları noktasından hareketle üç gizli tanığa operasyon yapıldı.

Gizli tanıklardan “Munzur” bir anda sırra kadem bastı

 Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbar telefonunda ““Ben gizli tanık Munzur olan S.Z. ‘nin yakın arkadaşıyım. S.Z. bana kendisinin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gizli tanık olduğunu söylemişti. S.Z. dün akşam Osman Şanal isimli savcının görevinden alınması sonrası can güvenliğinden iyice endie etmeye başladı. Bunu fırsat bilen bazı Jandarma görevlilerinin kendisini tehdit ettiğini, artık başına kötü bir şeyler gelebileceğini ve kendisinden haber alamaması durumunda hemen polise ulaşmamı istedi.” Bilgisi verildi. Bunun üzerine gizli tanık Munzur aranmaya başlandı ancak kendisinden hiçbir haber alınamadı.

Daha sonra diğer iki gizli tanığın da kayıp olduğu ortaya çıktı.

Yine 155’e gelen bir ihbarda; Polisi arayan bu şahıs, akrabası olan S.Z.'yi dün öğleden önce Ordu Caddesi'nde gördüğünü, yanında sivil ve asker traşlı kişilerin olduğunu söyledi. S:Z'nin endişeli ve korkmuş halde göründüğünden ifade eden şahıs, arklarından takip ettiğini, şahısların Ordu Caddesi üzerindeki Paradise Pastanesi'ne S.Z'yi de itekleyerek girdiklerini söyledi. Bir süre sonra S.Z'nin pastaneden endişeli tavırlarla çıktığı bilgisini de veren şahıs, gazetelerde “Munzur kod adlı gizli tanık kayboldu” haberini gördükten sonra polisi aradığını söylediği, telefonda son olarak “Akrabam S.Z.'yi koruyun” dediği öğrenildi.

Bu arada ortaya skandal bir bilgi çıktı. Gizli tanıkların araçları İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın bahçesinde tespit edildi. Konu jandarmanın yetkisinde olmamasına rağmen gizli tanıkların otomobillerinin İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın bahçesinde olması, gizli tanıkların da orada oldukları durumunu ortaya çıkardı. 

Araçların Jandarma'da görünmesinin hemen öncesinde ise çok çarpıcı bir temas gerçekleşti.

2 gündür kayıp olan Munzur kod adlı gizli tanık S.Z. ve diğer gizli tanıklar E.Z. ve Ö.Z.’nin Erzincan’daki Eriza Otel’de CHP Milletvekili Ahmet Ersin'le görüştükleri öğrenildi.

 

 

Etiketler :