İnfaz edilen 3 PKK’lının cenazesinde hastaneye PKK paçavrası

İnfaz edilen 3 PKK’lının cenazesinde hastaneye PKK paçavrası

Fransa’nın başkenti Paris’te infaz edilen 3 PKK’lı kadının cenazelerinin getirildiği hastanede PKK paçavrası asıldı.

 

Paris’te infaz edilen 3 PKK’lı kadının cenazeleri Diyarbakır’a getirildi. Bugün toprağa verilecek olan PKK’lı kadınların cenazelerinin getirildiği Diyarbakır’daki özel hastanede ise oldukça tartışmalı bir görüntü yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın sağduyu çağrısına rağmen provokasyonların bir hastanede başlaması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

PKK’lı kadınların cenazesinde ikinci bir Habur yaşanıp yaşanmayacağı korkusu hakim olurken, cenazelerin getirildiği hastane önüne terör örgütü PKK’nın ‘bayrak’ dediği paçavranın çekilmesi provokasyon endişelerini güçlendirdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu arada 3 kadın PKK'lı için Diyarbakır'da yapılacak uğurlama töreni öncesi kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Polis, provokasyonları önlemek için kitleyi uzaktan izleyecek.

BDP'li belediyeler ise törenin yapılacağı Batıkent meydanında son çalışmaları yaptı. BDP ve DTK'nın 'Yaşamı durdurun' çağrısı üzerine kentte bugün kepenklerin büyük bölümünün açılmaması bekleniyor. Güvenlik zirvesi sonrası çevre illerden takviye polis istendi. Polis, provokasyona mahal vermemek için kitleyi çembere alıp uzaktan izleyecek.

Paris’te infaz edilen PKK’lılardan Sakine Cansız Tunceli'ye, Fidan Doğan Kahramanmaraş'a ve Leyla Söylemez ise Mersin'e gönderilecek. PKK’lı kadınların cenazeleri ise Cuma günü toprağa verilecek. Bölge halkına "Törene gelin. Karalar bağlayın, karalar giyin. Barışın sembolü olarak beyaz atkı, şal takın" çağrısının yapıldığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.