3. ULUSLARASI ARAPÇA YARIŞMALARI HEYECANI BAŞLIYOR

3. ULUSLARASI ARAPÇA YARIŞMALARI HEYECANI BAŞLIYOR

Daha etkin daha güzel bir Arapça için 9 ülke, 461 okul, 2710 öğrenci yarışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenecek olan İmam Hatip Liseleri Arası 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları başlıyor. Akademi Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği işbirliğiyle düzenlenen yarışmalarının ilkine İstanbul’daki 25 İmam Hatip Lisesinden 400 öğrenci katılırken, 2.sine Türkiye genelinde 409 okuldan 3995 öğrenci katıldı. 

Bu yıl uluslararası düzeyde yapılan 3. Yarışmalar kapsamında Türkiye'den ve Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan’dan olmak üzere 8 Balkan ülkesinden okullar yarışacak. Türkiye’nin 80 ilinden 461 okulun katılımıyla 2710 öğrencinin hazırlandığı bu seneki yarışmalara uluslararası final aşamasında Balkan ülkelerinden birinciliği kazanan 80 öğrenci de katılacak. 

25 Arap ülkesinden 350 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu Arapça, Kur’an-ı Kerim’in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için de büyük bir öneme sahiptir. Önemi her geçen gün artan bu dile dikkat çekmek isteyen yarışmaların amacı Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmektir.

Türkiye’de 9 koordinatör bölge öncülüğünde 3-5 Mart 2012 tahinde düzenlenecek il yarışmalarına katılan 2710 öğrenci, bilgi yarışması, hitabet ve şiir alanlarında yarışacak. Yarışmaların sonunda birinci olan okullar 9-10 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara-Kızılcahamam’da düzenlenecek Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacaklar.

Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin maharetlerini sergileyip Türkiye’nin birincileriyle yarışacağı “Uluslararası Arapça Yarışmaları” finalleri ise 17 Mayıs 2012 tarihinde Bursa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

20 Mayıs 2012tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde uluslararası katılımla düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verilecek. Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone hediyeleri takdim edilecek.

3.Uluslarası Arapça Yarışmaları İl İçi Elemeleri

(Anadolu Yakası)

Yer:İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi

Tarih:03.03. 2012 Cumartesi

Saat:10.00

 

(Avrupa Yakası)

Yer:İstanbul Başakşehir İmam Hatip Lisesi

Tarih:03-04.03. 2012 Cumartesi/Pazar

Saat:10.00

Not: Tüm illerimizde düzenlenecek yarışmaların başlangıç saati 10.00’dur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.