30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi

30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi

Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Hacettepe'de tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos törenlerine katılmayacak.

Doktorları Cumhurbaşkanı Gül'e 30 Ağustos törenlerine katılmaması önerisinde bulundu. Çankaya'daki 30 Ağustos resepsiyonu da iptal edildi.

TÖRENLERE CEMİL ÇİÇEK VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, rahatsızlığı nedeniyle katılamayacağı 30 Ağustos'taki Anıtkabir ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek vekalet edecek.

GÜL'E "30 AĞUSTOS'A KATILMA" DEMİŞLERDİ

Gül'ün sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi ve bununla birlikte 2 gün sonra yapılacak 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve kutlamalarına katılmaması tavsiyesinde bulunduklarını bildirdimişti.

 

RESEPSİYON İPTAL EDİLDİ

Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 30 Ağustos kutlamalarında resepsiyon da iptal edildi. Resepsiyon gerçekleştirilseydi bir ilk yaşanacaktı. İlk kez 30 Ağustos'un ev sahipliği Anayasa uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "başkomutanı" sıfatını da taşıyan Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecekti. Davetiyelerde de davet sahibi olarak "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül" ibaresi yer alıyordu.

Davet Cumhurbaşkanı ve eşinin olunca, davet yeri de doğal olarak Çankaya Köşkü olmuştu. Daha önceki yıllarda 30 Ağustos'a ev sahipliği hep Genelkurmay Başkanı tarafından yapılıyordu. Resepsiyonlar da orduevlerinde veriliyordu. 30 Ağustos resepsiyonunun geçtiğimiz yıl da Cumhurbaşkanı tarafından verilmesi kararı alınmış, ancak terör olayları nedeniyle resepsiyon iptal edilmişti.

BİR BAŞKA İLK: SMOKİN DEĞİL, KOYU RENK ELBİSE

Yine davetiyeden ilginç bir ayrıntı ise, kıyafet konusunda: Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 29 Ekim resepsiyonlarında, davetiyelerde kıyafet bölümünde hep erkekler için "smokin/koyu renk elbise" ibaresi yer alırdı. 30 Ağustos resepsiyonunda ise kıyafet bölümünden "smokin" çıkarıldı, sadece "koyu renk elbise" yer aldı. Kıyafet bölümünde kadınlar için “uzun etek”, askerler için askeri tören üniforması anlamına gelen “mesdres” tanımlamaları ise değişmedi.

Ancak Gül'ün rahatsızlığı sebebiyle ilklerin resepsiyonu bu sene gerçekleşemeyecek..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.