300 Glock tabanca kime satıldı

300 Glock tabanca kime satıldı

Hatay'da ele geçen 300 Glock tabancanın kime satıldığı Avusturya'daki üretici firmaya soruldu

Hatay'da “hayalet” olarak nitelenen Glock ve Walter'lardan oluşan büyük bir silah partisi, çok gizli yürütülen operasyonla yakalandı. Hatay Organize Polisi'nin yaptığı operasyonda 3 bin 500 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Tabancalardan 3 bininin plastik mermi atar-travmatik silah olduğu belirlendi. 302'sinin hayalet silah olarak bilinen Glock, 200'ünün de Walter marka olduğu tespit edildi. 8 tabancanın kullanılmış olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tabancaların ABD'nin Kuzey Irak'ta kaybettiği silahlardan olup olmadığını araştırmak için uluslararası çalışma başlattı. 

OPERASYON 3 ŞUBAT'TA YAPILDI
Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uzun süredir takip ettiği kaçakçılık şebekesine 3 Şubat günü operasyon yapıldı. Hatay,İstanbulve Konya'da eş zamanlı baskınlarla 6 kişi gözaltına alınırken, şebekenin depolarında cephanelik gibi silah ve mühimmat ele geçirildi. Toplam 3 bin 510 silahtan 3 bininin plastik mermi atar-travmatik tabanca, 302'sinin hayalet silah Glock, 200'ünün Walter, 8'inin ise değişik markalarda kullanılmış tabanca olduğu tespit edildi. Bu silahlara ait yedek parça statüsünde namlu ucu ile 550 mermi de yakalandı.

GLOCK FABRİKASINA SORULDU
Operasyonun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü uluslararası çalışma başlattı. Silahların nereden, ne zaman ve kime teslim edildiğinin bildirilmesi için Glock'un Avusturya'da bulunan fabrikasından bilgi istendi. Şebeke üyelerinin sevkiyatı kim için yaptığının halen araştırıldığı kaydedildi.

Kuzey Irak'taki kayıp silahlar mı?
• Hayalet silah olarak bilinen Glocklar'dan binlercesinin ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından Kuzey Irak'ta kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Ele geçirilen silahların bu partiden olup olmadığı Avusturya'dan gelecek olan bilgi notunun ardından belirlenecek.

ÜÇ BAŞKAN HATAY'DA YAKALANDI
• Operasyonun yapıldığı Hatay, geçen Aralık ayında yine bir ruhsatsız silah olayıyla gündeme gelmişti.KayseriYeni Süksün Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Navruz, Güllüce Belediye Başkanı MHP'li Erdal Koç ve Elbaşı Belediye Başkanı DSP'li Ahmet Özyürek silah alışverişi yaparken yakalanmışlardı.

Suikastçilerin tercihi Glock
Alparslan Arslan'ın bir hakimi öldürüp 4 hakimi de yaralandığı kanlıDanıştayBaskını eyleminde kullandığı Glock, yasadışı örgütlerin suikastlarda tercih ettiği silahlardan oldu.

DHKP-C VE PKK'LILARDA ÇIKTI
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast hazırlığı yaparken polisle girdiği silahlı çatışmada yaşamını yitirenDHKP-Cmilitanı Kevser Mızrak'ın bulunduğu hücre evinde iki silah bulunmuş, bu silahlardan birinin Glock olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçen Eylül ayında Ağrı'da 17 Glock tabancayla yakalanan 2 PKK'lının ise silahları Ankara, İstanbul ve İzmir'deki eylem timlerine ulaştıracağı belirlenmişti.

ATABEYLER DE GLOCK'LU
• Glock isminin gündeme geldiği en önemli olaylardan biri ise Başbakan'a suikast krokilerin bulunduğu Atabeyler grubu oldu. Başbakan Erdoğan'a suikast hazırlığı yapan 4 askerin kullandığı Eryaman'daki evde yapılan aramada Glock marka tabancalar da bulunmuştu.

Star

Etiketler :