İşte Ramazan'la ilgili bilmek istedikleriniz

İşte Ramazan'la ilgili bilmek istedikleriniz

11 ayın sultanı Ramazan, 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak

 

İslam dünyası tarafından heyecanla beklenen Ramazan Ayı 31 Temmuz günü kılınacak teravih namazı sonrası başlıyor. İftar sofrasına ilk olarak Hakkari'liler son olarakta Çanakkale'liler oturacak.

İlLK İFTAR PAZARTESİ

İslam âleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak. Aynı gece sahura kalkacak vatandaşlar, 1 Ağustos Pazartesi gününü oruçlu geçirecek. Ramazan ayının başladığı 1 Ağustos günü ilk iftar Ankara'da 20.12'de, İstanbul'da 20.30'da, İzmir'de 20.32'de yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan dolayısıyla il müftülüklerine gönderdiği genelgeyle Ramazan ayında teravih namazlarının ta'dili erkana uyularak kıldırılmasını istedi. Ramazan aylarında zaman zaman çeşitli illerde yanlış zamanda ezan okunduğu yönündeki haberlerin önüne geçmek için genelgede, din görevlileri akşam vakitlerinde de mutlaka ezanın iftar vaktinde okumaları konusunda uyarıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YÖNELİN

Genelgede, müftü, vaiz ve din görevlilerinin Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret etmeleri istendi. Genelgede, ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engellilerle ilgilenecek, maddi durumu iyi olan vatandaşların gösterişli iftar davetleri vermek yerine, halkla bütünleşmeyi sağlayan, ihtiyaç sahiplerinin iştirak ettiği iftarlara yönelmeleri yönünde öncülük yapılması tavsiyesinde bulunuldu.

İSTANBUL'DA İMSAK: 04:06

Ramazan'da orucu en erken Hakkarililer, en geç de Çanakkaleliler açacak. Buna göre iftar Hakkari'de 19.23'de, Çanakkale'de 20.39'da yapılacak. Ramazan'ın ilk günü imsak vakti Ankara'da 03.56'da, İstanbul'da 04.06'da, İzmir'de 04.26'da girecek. İftar ise Ankara'da 20.12'de, İstanbul'da 20.30'da, İzmir'de 20.32'de olacak. İlk gün Ankaralılar 16 saat 16 dakika, İstanbullular 16 saat 24 dakika, İzmirliler 16 saat, 6 dakika oruç tutacak. İlk teravih namazı için ise ezan Ankara'da 21.48, İstanbul'da 22.09'da.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.