'367 benzeri bir karardır'

'367 benzeri bir karardır'

Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararın Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 367 benzeri bir karar olduğunu söyledi.

Kararı doğru bulmadığını vurgulayan Tarımcıoğlu, referandumun bir seçim olmadığına dikkat çekti. Referandumla bir siyasi partiyi iktidara getirip götürmeyeceğini dile getiren Tarımcıoğlu, bunun halk oylaması olduğunu vurguladı. Halk oylamasında iktidar değişikliğinin olmayacağını anlata Tarımcıoğlu, öteden beri bir takım çevrelerin dillendirdiğini Yüksek Seçim Kurulu'nun tescillediğini ve idari bir karar olduğunu söyledi. YSK'nın kararının hukuki olmadığını kaydeden Tarımcıoğlu, bundan sonra bütün sistemin değişeceğini belirtti.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya da doğru bir karar olmadığını söyledi. Referandumun seçim yasası gibi değerlendirilmeyeceğini vurgulayan Kılıçkaya, referandumun halkın iradesinin öğrenilmesi, yansıtılmasını amaçladığına dikkat çekti. YSK'nın referandum ile seçimi karıştırdığını savunan Kılıçkaya, yapılanın hatalı olduğunu ama YSK'nın kararının kesin olduğundan uygulanacağını ifade etti. Kılıçkaya, 367 kararına benzetilmesinin ise bir yorum meselesi olduğunu kaydetti.

(CİHAN)

Etiketler :