390.000 Euro'yu WarCraft 3'den kazanacak

390.000 Euro'yu WarCraft 3'den kazanacak

Profesyonel oyunculuk işi gittikçe ciddileşiyor. Ünlü WarCraft 3 oyuncusu Jae Ho "Moon" Jang'in yeni takımına geçmek için aldığı parayı okuyunca gözlerinize inanamayacaksınız.

Profesyonel oyunculuk denince akla ilk gelen isim olan Johnathan Fatal1ty Wendel'in oyunculuktan yaptığı serveti duymuşsunuzdur. Ya da Güney Kore'nin ata sporunun StarCraft olduğunu ve tıpkı bizim futbol programları gibi, çok sayıda StarCraft tartışma ve yorum programının yapıldığını... Dünyayı sarmaya başlayan profesyonel oyunculuğun patlattığı son bomba ise Jae Ho "Moon" Jang isimli Koreli bir genç

WarCraft 3 dünyasının ünlü oyuncuları, Hollywood yıldızları gibi dikkat çekiyor.

WarCraft 3 oyuncularının yakından tanığı ve izlediği Moon, yıldızlar geçidi takım Meet Your Makers'tan WeMade Fox isimli takıma transfer oldu. WeMade Fox ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Moon, bu süre içerisinde reklam, sponsor ve turnuva gelirleri hariç tam 390.000 Euro alacak.

Dişli Bir Oyuncu

Eski bir StarCraft oyuncusu olan Jae Ho Jang, şansını bir de WarCraft 3'te denemeye karar verdi. Kısa sürede WarCraft camiasında da adını duyuran Moon, bir gerçek zamanlı strateji oyunu olan WarCraft 3 oyuncuları arasında savaş esnasında birim kontrolü (micro) en iyi olan oyuncu olarak gösteriliyor. Savaş anında saniyede 7-8 hamle yapabilen Moon'un kontrol ettiği bir Demon Hunter'dan (WarCraft 3'te bir kahraman) gerçekten korkmak gerekiyor.

:: Çocuğunuz hayatını oyundan kazansa ne düşünürdünüz?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :