4. Arapça Yarışmaları Başlıyor

4. Arapça Yarışmaları Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamındaTürkiye’deki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen “Arapça Yarışmaları” başlıyor.

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Arapça YarışmalarınaTürkiye genelinde 80 ilden 571 okul başvurdu. Bilgide479, şiirde 289, hitabette 84 ve musiki yarışmasında 141 okulun galip gelmek için yarışacağı il elemeleri 6-7 Nisan tarihlerinde başlıyor. Türkiye genelinde 2712 öğrencinin 993 öğretmenin rehberliğinde hazırlanacağı yarışmaların Türkiye finalleri 17-18 Mayıs tarihlerinde Selçuklu Mahmut Sami RamazanoğluAnadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde Konya'da yapılacak.

Başta Konya'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarında Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), TürkAnadolu Vakfı ve Fatih Eğitim ve Kültür Vakfı olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen yarışmalara Selçuklu Belediyesi de destek sunuyor.

Kasım ayında yapılması planlanan uluslararası Arapça yarışmalarında ülkemizi temsil edecek öğrenciler 17-18 Mayıs tarihlerinde Konya'da yapılacak Türkiye finalleri ile belirlenecek.

25 Arap ülkesinden 425 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu Arapça, Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için de büyük bir öneme sahip. Önemi her geçen gün artan bu dile dikkat çekmek isteyen yarışmaların amacı Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük ediyor.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 09.00’da başlayacak olan yarışmaların İstanbul etabı Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Arnavutköy Haraççı İMKB İmam Hatip Lisesi ve Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.